Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

17. 05. 2022. 13:12   >>  13:12 5

PENZIONERI SA SJEVERA CG

"Povećanje penzija za 8,15% još jedan razlog da penzioneri izađu na ulice"

Najava povećanja penzija za 8,15 odsto još jedan je razlog da svi penzioneri u Crnoj Gori izađu na ulice 13. juna, kazali su Penzioneri sa sjevera Crne Gore.

"Sa najavom Fonda Pio da će penzije uvećati u maju za 8,15 posto, očigledno neko pokušava da podcijeni penzionere i namjerno ugrozi živote penzionera Crne Gore, posebno na sjeveru, koji su već dovedeni u stanje gladi", kazali su.

To smatraju još jednim razlogom da 13. juna kad su najavljeni novi protesti penzionera u Crnoj Gori, pozovu sve penzionere, ne samo sa sjevera, već iz čitave Crne Gore, da izađu na ulice i blokiraju sve magistrale.

"Izađite da pokažemo da im više nećemo dozvoliti da nas pljačkaju i ugrožavaju i da nam ugrožavaju i dostojanstvo i naše živote", navodi se u saopštenju.

PPenzioneri sa sjevera pozivaju mjesne odbore da otkažu poslušnost svim udruženjima penzionera u Crnoj Gor, i da se pridruže odborima penzionerima koji spremaju masovne proteste u sve gradove Crne Gore.

"Samo masovnim izlaskom na ulice možemo pokazati Vladi i poslanicima Skupštine Crne Gore, da smo mi stvorili i izgradili ovu državu i da im nećemo dozvoliti da vladaju i da naše živote ugrožavaju, a njihove džepove i džepove njihovih članova porodica pune", zaključuje se u saopštenju.

Podsjećamo, penzije za maj biće uvećane 8,15 odsto. Najnoviji procenat povišice penzionerskih primanja danas će ozvaničiti Upravni odbor Fonda PIO.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније