Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

T.G. [ Mina ]

06. 05. 2022. 21:26   >>  21:37

POPA - IBRAHIMOVIĆ

Međunarodna zajednica spremna da podrži crnogorske institucije

Međunarodna zajednica spremna je da u potpunosti podrži crnogorske institucije u daljem radu, poručila je ambasadorka Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Oana Kristina Popa na sastanku sa ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) saopšteno je da je Ibrahimović Popu upoznao sa prioritetima u radu resora na čijem je čelu.

“Istakao je da je spremnost za ulaganje punog doprinosa uz saradnju i podršku koja postoji sa strane međunarodne zajednice, jedan od prioritetnih ciljeva uprkos brojnim izazovima koji su pred nama”, navodi se u saopštenju.

Ibrahimović je rekao da MKI u svom djelokrugu aktivnosti sadrži neke od najvažnijih projekata iz oblasti saobraćaja i energetike.

“I da je pred nama period donošenja brzih i efikasnih odluka, sve u cilju što bržeg i sigurnijeg puta ka pristupanju EU”, kaže se u saopštenju.

Popa je čestitala Ibrahimoviću imenovanje, posebno u ekonomski i finansijski izazovnom periodu, kako za Crnu Goru, tako i na globalnom nivou.

“Ona je naglasila da je međunarodna zajednica spremna da pruži punu podršku crnogorskim institucijama u daljem radu”, navodi se u saopštenju.

Iz MKI su rekli da je na sastanku bilo riječi i o nacionalnoj avio kompaniji, planovima vezanim za budućnost vazdušnih luka, autoputu Bar-Boljare, ali i o ostalim projektima iz nadležnosti tog resora.

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније