Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

19. 04. 2022. 17:06 >> 17:11

OPŠTINA

Podrška barskim poljoprivrednicima i zanatlijama do 10.000 eura

Opština Bar raspisala je Javni poziv za učešće u Programu podrške razvoju poljoprivrede za mlade poljoprivrednike kao i Javni poziv za za učešće u Programu za podršku razvoja zanatsva kroz finansijsku podršku. Ovim, već tradicionalnim, programima podrške ekonomskoj aktivnosti u gradu, nastavljaju, kako su kazali, da podstiču samozapošljavanje i razvoj malih biznisa.

Kada je u pitanju konkurs za mlade poljoprivrednike, ukupan iznos sredstava opredijeljenih za raspodjelu iznosi 40.000 eura, a najviši iznos dodijeljenih sredstava po pojedinačnom biznis planu iznosi 10.000 eura. “Pravo da se prijave imaju nezaposlena lica do 30 godina koja se se nalaze na evidenciji ZZZ CG- Biro rada Bar koja žele da se bave poljoprivredom”m navodi se u saopštenju.

Sredstva se mogu koristi za primarnu poljoprivrednu proizvodnju kao što je nabavka mehanizacije i opreme, domaćih životinja i pčela, plastenika, obnova ili podizanje novih zasada i slično, odnosno za preradu poljoprivrednih proizvoda kroz dobijanje gotovog proizvoda sopstvenom proizvodnjom.

“Takođe, raspisan je  i Javni poziv za za učešće u Programu za podršku razvoja zanatsva na koji pravo da apliciraju imaju zanatlije koje su registrovane u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, preduzetnici i privredna društva u skladu sa Zakonom o zanastvu kojima je pretežna djelatnost obavljanje jednostavnog ili složenog zanata, registrovane zanatlije koje imaju Prijavu za obavljanje zanatske djelatnosti podnijetu Sekretarijatu za privredu Opštine Bar, kao i nezaposlena lica sa prebivalištem u opštini Bar”, kazali su iz Opštine.

Ukupan iznos sredstava opredijeljenih za podršku projektima zanatlija iznosi 20.000 eura, a najviši iznos sredstava po pojedinačnom projektu iznosi 2.000 eura.

“Ukoliko u osnivačkoj strukturi preduzeća u vlasništvu učestvuju osobe ženskog pola ili osobe koje imaju do 30 godina starosti, odobreni projekat se finansira u iznosu od 100% opravdanih troškova. Sredstva se mogu koristiti za finansiranje troškova za nabavku opreme i repromaterijala, promociju zanata ili obuke i edukacije u vezi konkretnih zanata”, zaključili su iz opštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније