Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

31. 03. 2022. 10:16 >> 10:19

MIKAVICA PORUČIO

Političari da ne kvare dobre ekonomske odnose

Potpredsjednik Unije poslodavaca Slobodan Mikavica kaže da crnogorski i privrednici iz Srbije imaju izvanredne ekonomsku saradnju, te da političari ne bi trebalo da kvare takve odnose.

Mikavica je u emisiji “Link” Radija Crne Gore kazao da razumije i politička dešavanja u Srbiji, gdje je u toku kampanja uoči izbora, kao i to da se možda u krizi prave rezerve.

“Činjenica je da na sve to utiče politika, što svakako nije dobro. Nije dobro da se politika na ovaj način miješa i da se želi iz bilo kog razloga uticati na neke druge partnere u regionu. Političari treba dobro da razmisle kada se igraju sa dobrim vezama, sa ekonomijom svojih zemalja i sa poslovnim vezama u okruženju. Jer ono što se jednom izgubi poslije se teško nadoknadi”, naveo je Mikavica, a povodom odluke Srbije da zabrani izvoz osnovnih životnih namirnica.

Kaže da isto važi i za turizam, i odnos prema Rusima i tom tržištu.

“Treba odvojiti političku krivicu, geopolitike odluke i onoga što je odgovornost građana Rusije”, poručio je Mikavica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније