Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

09. 02. 2022. 12:48   >>  12:48

MKI POZIVA

Dostaviti zahtjeve za dodjelu jednokratne pomoći prevoznicima

Ministarstvo kapitalnih investicija objavilo je javni poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu jednokratne pomoći prevoznicima koji obavljaju javni prevoz putnika u drumskom saobraćaju.

“Pozivaju se zainteresovani prevoznici, odnosno preduzeća ili preduzetnici, koji posjeduju licencu za javni prevoz putnika, odnosno izvod licence za autobus, da najkasnije do 18. februara do 15 sati podnesu Ministarstvu zahtjev za dodjelu jednokratne pomoći”, navodi se u pozivu.

Iznos opredijeljenih sredstava za jednokratnu pomoć je 500 EUR po licenciranoj voznoj jedinici, odnosno autobusu.

“Podnosilac zahtjeva za ostvarivanje prava na dodjelu jednokratne pomoći u obavezi je da posjeduje licencu za javni prevoz putnika, da posjeduje za svako vozilo odnosno autobus izvod licence, i saobraćajnu dozvolu za svako vozilo, odnosno autobus”, rekli su iz Ministarstva.

Za ostvarivanje prava na dodjelu jednokratne pomoći iz javnog poziva podnosilac zahtjeva je dužan Ministarstvu kapitalnih investicija dostaviti zahtjev za dodjelu jednokratne pomoći (jasno i precizno popuniti definisani obrazac zahtjeva koji se nalazi na linku: https://www.gov.me/mki/saobracaj/drumski-saobracaj/zahtjevi), izjavu prevoznika ovjerenu kod notara koja se nalazi na linku https://www.gov.me/mki/saobracaj/drumski-saobracaj/zahtjevi), kao i važeću licenca za javni prevoz putnika.

“Potrebno je dostaviti i važeći izvod licence za svaki autobus za koji se podnosi zahtjev za pomoć, odnosno izvod licence koji je bio važeći na dan 30. septembra prošle godine, važeću saobraćajnu dozvolu za svaki autobus, odnosno saobraćajna dozvola koja je bila važeća 30. septembra prošle godine, original izvod iz CRPS ne stariji od 30 dana od objavljivanja javnog poziva, dokaz iz Centralne banke da račun prevoznika nije u blokadi, odnosno dokaz da račun prevoznika nije bio u blokadi 30. septembra prošle godine, broj žiro računa i fotokopija kartona deponovanih potpisa iz poslovne banke u kojoj prevoznik ima otvoren račun”, precizira se u pozivu.

Cjelokupna dokumentacija dostavljena na osnovu ovog javnog poziva ostaje u arhivi Ministarstva kapitalnih investicija bez obaveze povraćaja.

Ministarstvo neće ocjenjivati zahtjeve koji su podnijeli podnosioci zahtjeva koji ovim javnim pozivom nijesu određeni kao korisnici podrške, koji nijesu predmet ovog javnog poziva, koji ne sadrže svu dokumentaciju propisanu javnim pozivom i koji su dostavljeni van roka.

“Nakon dostavljanja neophodne dokumentacije, Ministarstvo utvrđuje da li su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava na ime jednokratne pomoći. O zahtjevu se odlučuje u formi rješenja”, dodaje se u saopštenju.

Zahtjevi po tom javnom pozivu dostavljaju se preporučenom poštom ili predajom na arhivi Ministarstva u zatvorenoj koverti sa nazivom i adresom tog resora, nazivom i adresom podnosioca zahtjeva, naznakom predmeta javnog poziva na koje se zahtjevi odnose, na adresu Rimski trg, broj 45, 81000 Podgorica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније