Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

26. 01. 2022. 12:40   >>  12:50

JANOVIĆ

CG uskoro dio Evropske organizacije morskih luka

Generalna direktorka direktorata za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu Tanja Janović istakla je da ne postoje prepreke za formalizovanje saradnje u narednom periodu i da će se Crna Gora uskoro pridružiti Evropskoj organizaciji morskih luka i započeti i konkretne aktivnosti, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Državni sekretar ministarstva kapitalnih investicija Zoran Radunović i generalna direktorka direktorata za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu Tanja Janović održali su danas on line sastanak sa generalnom sekretarkom Evropske organizacije morskih luka (European Seaports organization ESPO) g-đom Isabelle Ryckbost vezano za podnošenje aplikacije za prijem Crne Gore u članstvo ove evropske institucije.

"Podsjećamo da se delegacija Ministarstva kapitalnih investicija susrela sa predstavnicima ESPO na konferenciji održanoj u Tirani u drugoj polovini 2021. godine i tom prilikom razmatrane su mogućnosti saradnje crnogorske pomorske administracije i radnih tijela ESPO", navode iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Generalna sekretarka gđa Rycbost predstavila je danas aktivnosti i radna tijela ESPO kao i mogućnosti konkretne saradnje u raznim oblastima. Riječi je bilo i o narednim koracima koje Crna Gora treba da ispuni kako bi se sprovele procedure vezano za status naše zemlje kao posmatrača u ovoj organizaciji.

Državni sekretar Radunović je istakao značaj saradnje budući da komiteti u okviru ESPO pružaju mogućnost tehničke ekspertize i savjetovanja i to u oblastima u kojima Crna Gora ima namjeru dalje da vodi razvojnu politiku u oblasti pomorstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније