Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

19. 12. 2021. 13:40 >> 13:41
3

RADULOVIĆ U POSJETI

Avio linija mogućnost za jače povezivanje ljudi i privrede

Tokom posjete ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića Toskani posebna pažnja posvećena je temi uspostavljanja direktne avio linije između Crne Gore i Toskane. Konstatovano je da tu inicijativu karakteriše obostrana podrška koja počiva na činjenici da avio-saobraćaj na toj relaciji može podstaći turističku razmjenu i doprinijeti planiranim procesima stvaranja zajedničkog turističkog proizvoda Crne Gore i tog dijela Italije.

Poslije susreta sa italijanskim zvaničnicima, dijasporom i crnogorskim studentima u Rimu, radnu posjetu Republici Italiji ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović nastavio je u regiji Toskana.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, šef crnogorske diplomatije posjetio je u Pizi posjetio Počasni Konzulat Crne Gore, gdje se sreo i sa zamjenikom gradonačelnika, kao i drugim zvaničnicima i privrednicima iz ovog dijela Italije. Susret je, kako su kazali, bio prilika da se još jednom razmotre modaliteti jačanja saradnje između regije Toskana i Crne Gore.

Imajući u vidu činjenicu da je Italija značajan ekonomski partner Crne Gore, te da postoji realan prostor za produbljivanje i jačanje saradnje, ovi susreti poseban fokus stavili su na privredno povezivanje.

"Takođe, nadovezali su se na okvir koji je uspostavljen tokom posjete predstavnika Unije poslodavaca i crnogorskih privrednika ovoj regiji, u oktobru ove godine, kada je dogovorena strateška saradnja u oblasti turizma, koja će se ogledati u zajedničkom nastupu u turističkoj promociji na stranim tržištima, kao i kreaciji zajedničkog vinskog brenda", navodi se u saopštenju.

Budući da je riječ o regiji sa velikim turističkim potencijalom, te imajući u vidu i obostrano interesovanje za unapređenje privredne saradnje, tokom posjete ministra Radulovića Toskani posebna pažnja posvećena je temi uspostavljanja direktne avio linije između Crne Gore i Toskane.

"Na toj liniji, sagovornici su konstatovali da tu inicijativu karakteriše obostrana podrška koja počiva na činjenici da avio-saobraćaj na ovoj relaciji može podstaći turističku razmjenu i doprinijeti planiranim procesima stvaranja zajedničkog turističkog proizvoda Crne Gore i ovog dijela Italije", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније