Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

14. 12. 2021. 10:18 >> 10:18

MILATOVIĆ

Stoprocentna posvećenost CG spoljnoj politici EU

Na međunarodnoj konferenciji između Crne Gore i Evropske unije potvrđena je stoprocentna posvećenost Crne Gore spoljnoj politici EU što je i pohvaljeno od strane EK i svih zemalja članica EU, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Milatović je predvodio crnogorsku delegaciju na međunarodnoj konferenciji koja je održana juče u Briselu.

Iz Ministarstva ekonomije su kazali da je konferencija bila dobra prilika za našu zemlju, da kroz jasnu viziju prioriteta za naredni period, potvrdi da je članstvo u Uniji njeno strateško opredjeljenje i ključni vanjskopolitički cilj.

Kako se navodi u saopštenju, na početku konferencije ministar se zahvalio Sloveniji koja predsjedava EU, na cjelokupnoj podršci koju je pružila Crnoj Gori na putu EU integracija, kao i Evropskoj komisiji, naročito komesaru Varheljiju na svim smjernicama i podršci koja je do sada pružena našoj zemlji.

"Danas je bila veoma dobra prilika da otvoreno razgovaramo o svemu što je urađeno prethodnih godinu dana otkada je nova Vlada započela mandate, o svim postignućima i opipljivim rezultatima u oblasti vladavine prava, na polju ekonomije kao i oblasti javne uprave. Danas je potvrđena stoprocentna posvećenost Crne Gore spoljnoj politici EU što je i pohvaljeno od strane EK i svih zemalja članica EU. Ovo je, takođe, bila dobra prilika da predstavim Akcioni plan koji je Vlada usvojila prošle nedelje u kojem targetiramo sve prioritete prezentovane u poslednjem izvještaju EK, sa jasnom vizijom kako da se odnosimo prema njima kako bi sledeći izvještaj o napretku, koji će biti objavljen u oktobru sledeće godine, prepoznao progress koji ćemo napraviti", kazao je Milatović.

Milatović je, kako dodaju iz ministarstva, na kraju iskazao zadovoljstvo što je od strane EK i zemalja članica prepoznata posvećenost Vlade da ubrza process pregovora i što su pozvani svi akteri, uključujući i Parlament kao i pravosudni organi, da potpomognu ubrzavanje procesa.

"On se, u ime Vlade Crne Gore, još jednom zahvalio komesaru Varheljiju i Sloveniji kao predsjedavajućoj zemlji i istakao da je uvjeren da će Crna Gora postići još bolje rezultate za vrijeme predsjedavanja Francuske. U delegaciji je i bila i glavna pregovaračica Crne Gore sa EU Zorka Kordić koja je istakla da druga politička međuvladina konferencija zapravo predstavlja jedno odlično zaokruživanje rada Vlade u ovoj godini na polju evropskih integracija", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније