Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

09. 12. 2021. 10:20   >>  10:21 5

MILATOVIĆ UVJEREN

Stvaramo zemlju u kojoj se živi od rada

Ministar ekomonskog razvoja Jakov Milatović ocijenio je da aktuelna Vlada svakom djetetu koje raste u Crnoj Gori stvara zemlju u kojoj se živi od rada i znanja, a u kojoj su građani na prvom mjestu.  

On je, povodom obilježavanja prve godine rada 42. Vlade Crne Gore, kazao da je u proteklom periodu posvećeno vodio tim koji usmjerava znanje u ekonomski razvoj Crne Gore.

“Kada je trebalo da spasimo posrnulu ekonomiju, odlučno i hrabro smo postavili snažne temelje oporavka”, naglasio je Milatović.

Ocijenio je da je u prethodnoj godini ostvaren otvoren i iskren dijalog sa građanima i privredom, te da su iz zajedničke saradnje i osluškivanja potreba društva, kao proizvod proizašla dva paketa mjera podrške za suzbijanje negativnih posljedica izazvanih pandemijom Covid19, u ukupnom iznosu od 320 miliona eura.

“U teškom trenutku, iz naslijeđenog ekonomskog ambisa, usmjerili smo zemlju u pravcu razvoja i najveći ekonomski pad pretvorili u najveći ekonomski rast. Povratili smo zdrav impuls turizmu i ostvarili više od projektovanog, kao pravu mjeru našeg rada, uz preko 700 miliona prihoda”, rekao je Milatović.

Takođe, kako je rekao, za godinu dana napravljen je veliki korak ka ispravljanju nepravdi prema bivšim  radnicima obezbjeđujući 12 miliona eura.

“Ovo je prvi korak kojim pokazujemo poštovanje i zahvalnost prema radnicima, koji su svoj radni vijek proveli u nekadašnjim industrijskim gigantima . Za njihov rad i doprinos ovom društvu država do sada nije imala sluha.  Ova Vlada Crne Gore ima i nastavlja da ispunjava obećanja, ali i da se bori za dostojanstvo i prava svakog sadašnjeg i bivšeg radnika”, kazao je Milatović.

On je dodao da je ponosan na svaki dan prethodne godine jer su rad i uloženi trud pokazatelji da se nepokolebljivo gradi ekonomija za sve.

“Naša vizija je jasna - bolji životni standard uz program Evropa sad! i Crna Gora odmah! Svojoj djeci i svakom djetetu koje raste ovdje stvaramo zemlju u kojoj se živi od rada i znanja - u kojoj su građani na prvom mjestu!”, zaključio je Milatović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније