Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj. [ Mina Business ]

29. 10. 2021. 07:39 >> 07:40

ZZZCG

Danas ugovori za samozapošljavanje

Ugovori sa budućim korisnicima bespovratnih sredstava za samozapošljavanje, u iznosu od tri do 7,5 hiljada eura, iz fondova Evropske unije (EU), biće potpisani danas, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

ZZZ realizuje 3,5 miliona eura vrijedan Program grantova za samozapošljavanje, koji se finansira iz pretpristupnih fondova (IPA).

Direktna podrška je dio 18 miliona eura vrijednog Programa Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku.

Program grantova za samozapošljavanje Zavod realizuje, od oktobra 2019. godine, u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori, Evropskom komisijom, Ministarstvom ekonomskog razvoja, Ministarstvom finansija i socijalnog staranja odnosno Direktoratom za ugovaranje i finansiranje EU pomoći.

Program se realizuje u tri jednogodišnja ciklusa u cilju podrške rješavanju problema nezaposlenosti odnosno podsticanja preduzetništva, samozapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta.

"Preko tog, prvog direktnog granta, dodijeljenog Zavodu za zapošljavanje, EU uspješno pomaže buduće preduzetnike u našoj državi", navodi se u saopštenju.

Zavod za zapošljavanje privodi kraju treću fazu projekta.

Nakon donošenja odluke o dodjeli bespovratnih sredstava nezaposlenim licima sa evidencije, Zavod će sa 159 odabranih korisnika potpisati ugovor kojim će se definisati prava i obaveze ugovornih strana.

Konferenciju će otvoriti ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, a prisutnima će se obratiti i predstavnik Delegacije EU u Crnoj Gori, Ingve Engstrom, predstavnik Direktorata za ugovaranje i finansiranje EU pomoći, Aleksandar Marković kao i vršilac dužnosti direktora ZZZ Goran Folić, koji će sa korisnicima i potpisati ugovore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније