Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

21. 10. 2021. 10:51 >> 10:52
2

MUGOŠA

"Aktuelna vlast je samo na priči za EU integracije"

Ocjene SD-a da predlog izmjena i dopuna Zakona o državnim službenicima i namještenicima nije u skladu sa evropskim standardima, sada su potvrđene u Izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore, kazao je poslanik SD-a Boris Mugoša.

Mugoša je na tviteru istakao da je više puta sugerisao kolegama iz parlamentarne većine da povuku iz procedure predlog izmjena Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

“Jer nije usklađen sa evropskim standardima; jer je predložen bez adekvatnih konsultacija sa zainteresovanim stranama; jer se tim predloženim izmjenama i dopunama urušavaju principi stručnosti i kvalifikovanosti za zasnivanje radnog odnosa u državnoj upravi i da nas takvim predloženim zakonima sve više udaljavaju od članstva u EU”, kazao je on.  

Mugoša je konstatovao da su njegove ocjene o navedenim izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima sada potvrđene u Izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore.

“Aktuelna vlast je samo na priči za EU integracije”, zaključuje poslanik Socijaldemokrata.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније