Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

24. 09. 2021. 12:14   >>  13:11 5

II KVARTAL

Milatović: Ekonomski rast 19%

Ekonomski rast u drugom kvartalu ove godine u Crnoj Gori iznosio je impresivnih 19 odsto, objavio je na Tviteru ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

"Ovo govori u prilog snažnog ekonomskog oporavka koji Crna Gora bilježi u ovoj godini! To je ujedno i peti najbolji rezultat u Evropi! Djela, a ne riječi", poručio je Milatović.

I Monstat je saopštio da je bruto domaći proizvod (BDP) Crne Gore porastao je u drugom kvartalu 19 odsto.

BDP je, prema preliminarnim rezultatima, u drugom kvartalu iznosio 1,13 milijardi eura, dok je u istom periodu prošle godine bio 900,8 miliona eura.

Prosječan rast ekonomije u zemljama Evropske unije (EU) iznosio je 14,2 odsto.

Kako se navodi u izvještaju, najveći rast ekonomije među evropskim zemljama su u drugom kvartalu zabilježile Turska 21,7 odsto, Irska 21,6 odsto i Španija 19,9 odsto.

Od zemalja iz susjedstva, Hrvatska je imala rast od 16,1 odsto, Srbija 13,7 odsto, a Sjeverna Makedonija 13,1 odsto.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније