Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

18. 09. 2021. 17:55   >>  18:00 4

MILATOVIĆ NA TVITERU

Brojke pokazuju razliku, nema vremena za demagogiju DPS-a

Podaci su tu da pokažu razliku u ekonomiji i finansijama za 2020. i 2021. godinu, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, i poručio da Crna Gora nema više vremena za demagogiju Demokratske partije socijalista (DPS).

Milatović je na Tviteru reagovao na tvit gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića koji je, komentarišući zatvaranje radnji u tržnim centrima zbog kovid potvrda, kazao da je riječ o sumanutoj odluci Vlade, koja stiže na naplatu i u ekonomskom smislu.

Milatović je, u odgovoru, uporedio prošlu i ovu godinu na osnovu više ekonomskih pokazatelja.

Prema podacima iz tabele koju je objavio na Tviteru, ekonomski rast u 2020. bio je na -15 odsto, dok je ove godine u plusu deset.

Prihodi od turizma, kako se navodi, u 2020. bili su 144 miliona, dok su ove 700 miliona eura. 

Milatović ističe i deficit budžeta koji je od -11 odsto BDP-a prošle, ove godine došao na -3 odsto. 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније