Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ B.B. ]

13. 09. 2021. 19:57   >>  20:06

ZAJEDNIČKI PROJEKTI

U Glavnom gradu očekuju podršku IRF-a ambiciznim planovima

Predstavnici Investiciono-razvojnog fonda i gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković razgovarali su danas o zajedničkim projektima iz domena infrastrukturnih projekata, vodosnabdijevanja, zaštite životne sredine i održivog razvoja. Vuković je istakao da očekuju pomoć ovog fonda u realizaciji ambiciozne agende za naredni period.

Gradonačelnik Vuković je predstavio aktivnosti u pravcu daljeg smanjenja gubitaka na vodovodnoj mreži uz akcenat na izuzetan učinak Glavnog grada kada je u pitanju povlačenje sredstava iz pretpristupnih fondova EU.

Kako ističu u saopštenju IRF-a, Vuković je izrazio snažnu zainteresovanost da IRF povoljnim kreditiranjem podrži dio razvojnih projekata Glavnog grada, s fokusom na unapjeđenje infrastrukture, snaženje cirkularne ekonomije, dekarbonizaciju i smanjenje zagađenja, a sve u cilju boljeg i kvalitetnijeg života građana Glavnog grada i unaprjeđenja kvaliteta javnih usluga na lokalnom nivou.

Razgovarano je i o dosadašnjem finansiranju infrastrukturnih projekata od strane IRF-a čiji su nosioci bila preduzeća čiji je osnivač Glavni grad, kao i podršci održavanju likvidnosti ovih preduzeća. Zajednički je konstatovana posvećenost snaženju saradnje u predstojećem periodu.

Rukovodstvo IRF-a upoznalo je gradonačelnika i njegov tim sa dosadašnjom podrškom IRF-a privrednicima sa teritorije Podgorice, koja je u prethodnom periodu realizovana u iznosu 283 miliona eura za podršku 1.300 privrednih subjekata sa teritorije Glavnog grada. Razgovarano je o aktuelnim programima kreditne podrške namijenjenim mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, uz poseban akcenat na potencijal finansiranja infrastrukturnih i zelenih projekata.

U delegaciji IRF-a bio je predsjednik Odbora direktora Velizarom Kaluđerovićem i izvršna direktorica Irena Radović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније