Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Izvor: Pobjeda [ I. P. ]

11. 09. 2021. 08:34   >>  08:35 1

ČLAN ODBORA DIREKTORA

CBCG tražila dodatne informacije o kandidaturi Medojevićeva

Postupak odlučivanja po zahtjevu Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) za izbor Nebojše Medojevića za člana Odbora direktora Prve banke je u toku, a tražene su dodatne informacije koje su i dostavljene, rečeno je Pobjedi u Centralnoj banci (CBCG).

Odluka o kandidaturi Medojevića će, kako su kazali u CBCG, biti donijeta u roku, a najkasnije 60 dana od dana podnošenja zahtjeva. Oni nijesu precizirali datum do kojeg treba da odluče.

Odbor direktora EPCG obavijestio je javnost 17. avgusta da je donio odluku da Medojevića kandiduje za člana borda Prve banke, ali nije poznato kada je zvanično uputio njegovu kandidaturu CBCG.

Medojević, kako je Pobjeda već objavila, ne ispunjava potrebne zakonske uslove za izbor za člana borda Prve banke.

Propisima CBCG predviđeno je da kandidat mora da ispunjava jedan od tri uslova - minimum tri godine rada na rukovodećim mjestima u bankarstvu, četiri godine u finansijskim institucijama ili pet godina u privredi. Protiv kandidata se ne smije voditi krivični postupak, a Medojević je optuženi za pranje novca.

On se zbog toga obratio za preporuke guverneru CBCG Radoju Žugiću, v. d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandru Damjanoviću i članu senata DRI Branislavu Raduloviću, navodeći da je sedam godina bio član skupštinskog Odbora za ekonomiju u kojem je odlučivao i o bankarskim zakonima.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније