Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ TVCG ]

22. 07. 2021. 13:16   >>  15:21 5

STEČAJNI UPRAVNIK

Učinićemo sve da MA ponovo poleti

Stečajni upravnik Montenegro erlajnsa (MA) Saša Zejak, saopštio je da će pokušati sve da uradi kako bi ta kompanija ponovo poletjela, ne narušavajući interese drugih preduzeća.

On je na otvaranju predstavništva MA na Aerodromu Golubovci naveo da do sada nijesu prodavali imovinu MA, niti da to planiraju.

"Mi već treći mjesec zaredom isplaćujemo plate zaposlenih iz svojih sredstava i sljedećih dana smo na putu da obezbijedimo sredstva za tekuće finansiranje za nekih 30-ak zaposlenih", poručio je Zejak.

On je dodao da će pravno odgovarati svako ko bude neosnovano prijavio potraživanje prema kompaniji.

Zejak je naveo da je saradnja sa novom nacionalnom avio kompanijom To Montenegro strateška, prenosi portal Vijesti.

"Pojedini medijski navodi da mi vršimo opstrukciju prema njima nijesu bili tačni. Mi sa njima sarađujemo super i imamo intenzivnu saradnju, tako da nikakva kolizija između nas i njih ne postoji", kazao je Zejak.

On je poručio da će revitalizovati sva sredstva koje je MA koristio i najavio otvaranje predstavništva te kompanije u zemljama regiona.

Jedan od radnika koje je angažovala stečajna uprava Srđan Habić kazao je da je ponosan što su uspjeli da se organizuju i pokrenu sa „mrtve tačke“.

"Nadam se da ćemo uspjeti da uradimo dosta dobrih stvari. Najbitnije nam je da ime Montenegro erlajnza nastavi da živi. Taj brend smo gradili 26 godina i ovo je lijep dan za sve nas", rekao je Habić, prenosi Pobjeda.

Njegova koleginica Anđela Đekić navela je da je 23 godine radila u sektoru finansija MA, te da je raduje ponovno pokretanje dijela djelatnosti kompanije.

"Prošle nedjelje smo otvorili poslovnicu MA u centru Podgorice, u kojoj se već prodaju karte drugih avio-kompanija, turistički aranžmani, vršimo i transfer putnika. S obzirom da je veliki broj bivših radnika bez posla, nadamo se da ćemo za većinu naći uhljebljenje u MA u stečaju. Ušli smo u ovu priču sa velikim entuzijazmom, a vjetar u leđa nam daje stečajni upravnik", ukazala je Đekić.

U Montenegro Airlines krajem aprila otvoren je stečaj koji je Uprava prihoda i carina tražila zbog poreskog duga od 11,9 miliona eura.

Radnicima se duguje sedam zarada, kao i staž za oko tri godine.

Ukupni dugovi kompanije su 110 miliona eura, a račun je u blokadi od kraja decembra na iznos preko 20 miliona eura.

Većina imovine kompanije nalazi se pod hipotekama, zabilježbama i drugim teretima povjerilaca.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније