Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business

01. 07. 2021. 22:30   >>  22:48

IAKO OČEKUJU PAD PRIHODA

Telekom neće mijenjati cijene zbog ukidanja rominga

Crnogorski Telekom, zbog ukidanja rominga na Zapadnom Balkanu, očekuje pad prihoda u tom segmentu, saopštili su njegovi predstavnici i dodali da neće korigovati cijene u domaćem saobraćaju u cilju nadoknađivanja tih gubitaka.

„U tom smislu možemo reći da, iako će posljednja faza regulacije dovesti do povećanja saobraćaja, očekujemo pad prihoda od rominga, ali ističemo i da neće biti korigovanja cijena u domaćem saobraćaju u cilju nadoknađivanja tih gubitaka“, kazali su iz Telekoma agenciji Mina-business.

Iz kompanije su saopštili da je primjena Sporazuma o sniženju cijena rominga dio usklađivanja regionalne regulative sa regulativom Evropske unije (EU), dok takozvani „roming kao kod kuće“ predstavlja praktičnu primjenu ideje evropskog jedinstvenog tržišta bez granica, na kojoj počiva Unija.

„Danas je počela primjena posljednje faze ovog Sporazuma u zemljama Zapadnog Balkana, što znači da će korisnici Telekoma, koji putuju u Albaniju, Kosovo, Sjevernu Makedoniju, Srbiju ili Bosnu i Hercegovinu (BiH), u tim zemljama, koje čine „zonu Balkan“, minute, gigabajte i SMS-ove iz paketa trošiti kao u našoj zemlji“, rekli su iz Telekoma.

Roming regulacija odnosi se na odlazne pozive i poruke ka Crnoj Gori, odlazne pozive i poruke unutar „zone Balkan“, potrošnju interneta i dolazne pozive unutar te zone.

„Budući da inicijativa „roming kao kod kuće“ stavlja fokus na korisnika i njegove potrebe, u Telekomu pozdravljamo njenu implementaciju od koje će, naročito tokom turističke sezone, koristi imati kako građani susjednih zemalja koji posjećuju Crnu Goru, tako i naši korisnici koji odluče da ljeto provedu u nekoj od zemalja regiona“, kazali su iz kompanije.

U skladu sa tim, a u želji da odu korak dalje i korisnicima ponude još bolje iskustvo tokom boravka van zemlje, u Telekomu su unaprijedili Travel & Surf dodatak, koji sada omogućava opušteno surfovanje u čak 49 zemalja na četiri kontinenta.

„Kada je riječ o projekcijama i očekivanjima, odnosno uticaju roming regulacije na poslovanje kompanija, s jedne strane treba imati u vidu da su ova i prošla godina, koje je obilježila pandemija, specifične kada su u pitanju turistička i poslovna putovanja u inostranstvo“, objasnili su iz Telekoma.

S druge strane, kako su poručili, Sporazum o sniženju cijena rominga se sprovodi u više faza od 2019. godine, što je operatorima ostavilo vremena da urade analize i pripreme se za realizaciju kompleksne posljednje faze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније