Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 06. 2021. 18:25 >> 18:34

DPS

Predstavnici većine pokazali da nijesu znali šta usvajaju

Izjava poslanika Milana Kneževića u kojoj izjavljuje spremnost za revidiranjem izmjena Zakona o radu, priznanje je da vladajuća koalicija uopšte nije znala šta usvaja, poručuju iz DPS-a.

“Već smo istakli da je njihov ishitreni čin usvajanja takvog zakona imao za cilj revanšizam i smjenu specijalnog državnog tužioca. Ovakvim nakaradnim i diskriminatorskim zakonom, donesenim bez konsultacija sa predstavnicima sindikata i poslodavaca, ograničeno je i pravo na rad onima kojima se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem. Dovedena je u pitanje održivost penzijskog sistema, a usljed naprasnog odlaska u penziju brojni građani su finansijski ugroženi”, navodi se u saopštenju Kluba poslanika Demokratske partije socijalista.

Nakon pritiska javnosti parlamentarnoj većini je, kako kažu, jasno kakvu su glupost napravili pa sad pokušavaju da saniraju štetu koja je već nanesena sistemu.

“Sada kada su svjesni problema koje su izazvali, pribjegavaju izmjenama zakona koji tek što je usvojen, u kojoj vide izlaz iz te, ali i iz situacije u kojoj će se tek naći nakon našeg podnošenja inicijative za ocjenu ustavnosti. Sve navedeno je dokaz kako se neodgovorno, neozbiljno i neznaveno pristupa obavezama, samo zbog osvetničkog refleksa koji živi u predstavnicima parlamentarne većine. Spremni su zbog revanšizma da nanesu štetu stotinama porodica, samo da bi svoj hir i naum sproveli. To je politika destrukcije na koju odavno upozoravamo a koja sada na djelu pokazuje kako to izgleda”, zaključuje se u reagovanju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније