Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis ]

14. 06. 2021. 16:20 >> 16:21
1

ZA NEPUNA TRI MJESECA

EPCG dokazala brigu o građanima

Elektroprivreda (EPCG) je za nepuna tri mjeseca brigu o građanima dokazala kroz, kako su saopštili, stanje na žiro računu uvećano za 25 miliona eura, odluku o uplati prošlogodišnje dobiti od 30 miliona eura u budžet, i akcijama o popustima.

Iz kompanije su rekli da je u tim akcijama preko 230 hiljada domaćinstava u Crnoj Gori ostvarilo značajne popuste na računima za utrošenu električnu energiju, što je do sada nezabilježeno u prethodnom tridesetogodišnjem poslovanju.

„Pokrenuti su brojni investicioni projekti u oblasti proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, kako solarnih i vjetro, tako i hidro elektrana, što je neuporedivo više nego što je učinjeno u prethodnom trodecenijskom periodu“, navodi se u reagovanju na optužbe na račun EPCG u pojedinim medijima.

Iz EPCG su rekli da, umjesto da se bave povlašćenim pojedincima, nastaviće da se bave građanima i privredom, da im olakšaju izmirenje obaveza po osnovu utrošene električne energije.

“Takođe, konstatacija da će 30 hiljada eura troška na mjesečnom nivou ugroziti poslovanje EPCG je besmislica koja nije vrijedna komentarisanja“, navodi se u saopštenju.

EPCG jeste formirala 12 komisija koje se bave analizom poslovanja u prethodnom periodu, o čemu je javnost već informisana. U komisijama su, pored iskusnih profesionalaca, angažovani i vrijedni mladi ljudi koji će svojim stručnim znanjima unijeti inovativnost u predlozima za unaprijeđenje poslovanja nakon sprovedene temeljne analize.

„Na navode o prekomjernom broju zaposlenih odgovorićemo kratkom kadrovskom komparativnom analizom. Naime, na današnji dan EPCG broji 949 radnika dok je 14. juna prošle godine u EPCG bilo zaposleno 976 radnika“, precizira se u saopštenju.

EPCG, kako su rekli, konačno postaje servis svih građana, gdje će posebnu brigu i solidarnost iskazati prema ranjivim kategorijama.

„Modernizacija, razvoj i građani su strateške smjernice na kojima ćemo insistirati i ka kojima će biti usmjereni svi naši kapaciteti“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније