Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 06. 2021. 18:43 >> 18:58
1

AMANDMANI SUADE ZORONJIĆ

Projekti u Bijelom Polju dobili podršku Odbora

Amandmani poslanice Građanskog pokreta URA Suade Zoronjić na Budžet za 2021. godinu kojima se traži izgradnja fiskulturne sale u OŠ „Nedakusi“ u Bijelom Polju i obezbjeđivanje sredstava za nastavak izgradnje Ski centra „Cmiljača“ kao i valorizacije „Đalovića pećine“ u tom gradu dobili su podršku Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore.

Zoronjić je kazala da se nada da će se Vlada odnijeti odgovorno i da će opredijeliti na kraju potrebna sredstva za ova dva projekta.

„U pitanju su izgradnja fiskulturne sale u OŠ „Nedakusi“ jer je nezamislivo da djeca u toj školi u 2021. godini nemaju fiskulturnu salu. To je jedina škola u Bijelom Polju koja nema taj vid infrastrukture“, kazala je ona.

Što se tiče započetih infrastrukturnih projekata u Bijelom Polju i obezbjeđivanje nedostajućih sredstava za njih, Zoronjić je ukazala da bi to bio dodatan podstrek za razvoj ne samo Bijelog Polja već i cijelog sjevera.

„Za nasatavak dinamike izgradnje Ski centra „Cmiljača“ Vlada je izdvojila 68 000 eura, a amandmanom sam zatražila da taj iznos bude 1 950 000 eura kako bi se projekat nastavio u punom kapacitetu. Valorizacija Đalovića pećine je takođe važan projekat koji znači razvoj i valorizaciju izuzetnog prirodnog bisera u turističke svrhe. Predlogom Budžeta predviđeno je 2 500 000 eura a ja sam amndmanom zatražila još 2 000 000 eura. Zadovoljstvo je što su kolege sa odbora prihvatile ove moje amandmane“, istakla je Zoronjić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније