Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

14. 05. 2021. 22:49 >> 22:49

JUGOPETROL

O raspodjeli dobiti polovinom juna

Akcionari Jugopetrola trebalo bi da na redovnoj Skupštini 16. juna donesu odluku o raspodjeli dobiti za prošlu godinu.

Na dnevnom redu je i usvajanje finansijskih sa izvještajem nezavisnog revizora za prošlu godinu.

Akcionari će usvojiti i izvještaj o poslovanju Jugopetrola, kao i donijeti odluku o usvajanju politike naknada članovima organa upravljanja kompanije.

Na dnevnom redu su i donošenje odluke o visini naknade članovima Odbora direktora kompanije, kao i o izboru nezavisnog revizora za ovu godinu.

Većinski vlasnik Jugopetrola je od kraja 2002. godine Hellenic Petroleum International, koji posjeduje 54,35 odsto akcija kompanije.

Vlasnik 9,25 odsto akcija kompanije skriven je iza EK-NLB Ljubljana za klijente 2, a 8,8 odsto odnosno 3,5 odsto iza EK i CK zbirnih kastodi računa 1.

Radoslavu Tomiću iz Beograda pripada 2,44 odsto akcija, dok je iza NM-zbirnog kastodi računa 8 i EK-zbirnog kastodi računa 2 sakriven vlasnik 2,09 odsto odnosno 1,1 odsto akcija.

Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto udjela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније