Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

23. 11. 2020. 15:55   >>  15:57 1

SPAJIĆ

"Ekonomska situacija ozbiljna, dobro je što smo počeli dijalog"

Prvi sastanak predstavnika Ministarstva finansija s kandidatima za ministre o aktuelnoj ekonomskoj situaciji i stanju u javnim finansijama protekao je u konstruktivnom razgovoru, a biće nastavljen u srijedu. Ni kandidati za nove ministre, kao ni iz Ministarstva finansija, nijesu otkrivali detalje razgovora. Milojko Spajić, kandidat za ministra finansija kaže da je dobro što su počeli dijalog, jer je situacija u državi ozbiljna.

Prvi sastanak predstavnika Ministarstva finansija s kandidatima za ministre u novoj Vladi o aktuelnoj ekonomskoj situaciji i stanju u javnim finansijama trajao je skoro tri sata.

I jedni i drugi kažu - dobro je što je dijalog počeo.

"Ministar finansija Darko Radunović, sa saradnicima, sastao se s kandidatima za ministre u novoj Vladi - Milojkom Spajićem, Jakovom Milatovićem i Mladenom Bojanićem, kako bi razgovarali o aktuelnoj ekonomskoj situaciji i stanju u javnim finansijama. Predstavnici Ministarstva finansija upoznali su sagovornike s aktuelnim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima i prezentovali osnovne parametre koji su obilježili ovu, kao i projekcije za narednu godinu", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

"Situacija u državi je ozbiljna. I zahtijeva razgovore, dobro je da smo počeli razgovore i nastavićemo u srijedu", kazao je Milojko Spajić, kandidat za ministra finansija socijalnog staranja u novoj Vladi.

Cilj nove vlasti, kako je saopšteno uoči sastanka je da državne finansije, i prihode i rashode, učine javnim i da ih stave u funkciju svih građana i privrede Crne Gore.

S ministrom finansija Darkom Radunovićem razgovarali su i o nacrtu budžeta za iduću godinu, ali kandidat za ministra finansija i socijalnog staranja u novoj Vladi Milojko Spajić, nije želio da govori o detaljima.

"Ne bismo sad u detalje da idemo, glavno je da je atmosvera bila konstruktivna i da očekujemo da se tako nastavi i u srijedu", kazao je Spajić.

Razgovoru između predstavnika stare i nove vlasti o stanju državnih finansija, prethodio je poziv ministarstva finansija, koji je mandatar Zdravko Krivokapić odmah prihvatio istakavši spremnost za preuzimanje odgovornosti upravljanja državnim finansijama i ukupnom javnom administracijom, uz punu dostupnost svih podataka javnosti.

Krivokapić je za ministra ekonomskog razvoja predložio Jakova Milatovića, ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније