Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina Business ]

22. 10. 2020. 14:01   >>  14:01 4

TREŽE OTPREMNINE

Penzioneri KAP-a ponovo pred zgradom Vlade

Penzioneri Kombinata aluminijuma (KAP) okupiće se sjutra ispred zgrade Vlade, u cilju isplate njihovih otpremnina i novca iz stambenog fonda.

Predstavnik penzionera KAP-a Nikola Raković rekao je da će skup biti organizovan ispred zgrade Vlade od deset do 11 sati, uz poštovanje preporuka u vezi sa virusom Covid-19.

“Sva ova osporavanja dosadašnje vlasti predstavljaju pljačku radnika KAP-a i penzionera te fabrike”, kazao je Raković agenciji Mina-business.

On je ponovio da neće odustati od okupljanja dok ne dobiju svoje pare, koje im, kako je kazao, pripadaju po pravdi i zakonu.

Raković je rekao da je razgovarao sa predsjednikom Partije penzionera, invalida i restitucije (PIR), Momom Joksimovićem, kojem je objasnio zahtjeve u vezi sa isplatom otpremnina i stambenih para.

Raković je podsjetio da je Vrhovni sud 1. jula odbacio njihovu reviziju kao „nedozvoljenu“, na šta će advokat podnijeti žalbu. Odlukom Vrhovnog suda potvrđene su, kako je dodao, odluke Osnovnog i Višeg, kojima su odbijene tužbe penzionera KAP-a kojima je tražena isplata pripadajućih otpremnina.

Raković je ranije rekao da su odluke Osnovnog, Višeg i Vrhovnog suda donijete na osnovu odluke Ustavnog, koji je lex specialis zakon za otpremnine proglasio diskriminatorskim.

On smatra da je Ustavni sud donio takvu odluku uprkos svim dostavljenim dokazima i činjenicama da se radi o zakonu koji eliminiše diskriminaciju.

“Svi radnici KAP-a prije, a i poslije nas, čak i u vrijeme procesa pred Ustavnim sudom dobili su otpremnine i otišli u penziju”, dodao je Raković.

Bivši radnici KAP-a, njih 420, koji su u drugoj polovini 2013. godine bili primorani da napuste kompaniju zbog pokretanja stečaja, nekoliko godina čekaju isplatu otpremnina, od kada se redovno okupljaju u znak protesta. Radi se o otpremninama u iznosu od 5,45 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније