Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

21. 10. 2020. 20:34 >> 20:38
2

SAVELJIĆ REAGOVALA

"Maraš ne može odlučivati ko će biti novi direktor"

Izvršna direktorica "13. jul - Plantaža" Verica Maraš ne može da odlučuje ko će biti novi izvršni direktora te kompanije, kazala je članica Glavnog odbora URA i bivša finansijska direktorka te kompanije Valerija Saveljić.

Podsjetimo, Maraš se obratila Odboru direktora te kompanije da je razriješi dužnosti na lični zahtjev, te je za to mjesto predložila Miroslava Vukovića, direktora Sektora pravnih i opštih poslova.

"Najinteresantnije je da Verica Maraš ne navodi sva nepočinstva, već smatra da je njena smjena izvjesna zbog promjene na političkoj sceni Crne Gore, te da je to jedini razlog njenog povlačenja sa pozicije izvršnog direktora. Pri tome ima još i hrabrosti da ona predloži novog vršioca dužnosti, svog bliskog saradnika i dosadašnjeg direktora opšte-pravnih poslova Miroslava Vukovića, koji je došao u 'Plantaže' 2018. kao prijatelj Veselina Đurišića direktora prodaje i marketinga, a pri tom su svo troje pod istragom zbog krivične prijave podnijete od strane ASK-a", kazala je Saveljić.

Saveljić ističe da niko iz menadžerskog tima Maraš, "ni po kojoj logici ne može biti novi izvršni direktor 'Plantaža'".

"Jer su kolektivno odgovorni za duplo negativno mišljenje po Revizorskom izvještaju o poslovanju 'Plantaža' za 2018. godinu od strane DRI-a. Revizijom pravilnosti godišnjih finansijskih izvještaja '13. jul Plantaža ad Podgorica' za 2018. godinu, utvrđeno je da Društvo nije u potpunosti uskladilo poslovne aktivnosti sa zakonskim i drugim propisima. Za negativno mišljenje na reviziju pravilnosti direktno je odgovoran opšte-pravni sektor na čelu sa direktorom Miroslavom Vukovićem", dodala je Saveljić.

Saveljić navodi da će nova parlamentarna većina, budući premijer i nova Vlade odlučiti ko će biti novi izvršni direktora "Plantaža".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније