Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

13. 12. 2017. 09:00 >> 08:48

BAKOVIĆ PORUČIO

Vlada i sud da poštuju presude

Zaštitnik ljudskih prava Šućko Baković usvojio je dijelom pritužbu bivših radnika iz Udruženja manjinskih akcionara Radoje Dakić i preporučio Privrednom sudu i Vladi da su dužni u roku od 90 dana, od prijeme njegovog mišljenja, da dostave izvještaj o preduzetim radnjama za izvršenje preporuke.

Baković je Privrednom sudu preporučio da u daljem toku stečajnog postupka, stečajni organi preduzmu mjere i aktivnosti u cilju izvršenja pravosnžanih odluka iz sudskih sporova radnika Radoja Dakića, pišu Vijesti.

Imajući u vidu praksu Evropskog suda za ljudska prava, po pitanju obaveze države u ovim sporovima, Ombdusman je preporučio Vladi da "preduzme sve neophodne mjere i aktivnosti u cilju izvršenja pravosnažnih odluka iz predmetnih sudskih sporova radnika".

Oko 1,8 hiljada bivših radnika Radoj Dakića prema izvršenim sudskim presudama više od 11 godina potražuju 60 miliona EUR (uključujući i pripadajuće kamate) na ime neisplaćenih 77 mjesečnih zarada.

Predsjednik Udruženja manjinskih akcionara Milan Vukčević kazao je da je zadovoljan predlogom Ombdusmana jer je akcenat stavljen na pravonažne presude.

"Nadamo se da će što prije biti formirana radna grupa koja će pomoći da se poveže radni staž bivšim radnicima. Imamo ljude sa 40 goduna radnog staža koji mjesečno primaju privremene penzije u iznosu od 140 EUR, anovca koji njima rioada se sad usmjerava na admnistraciju i njihove plate", rekao je Vukčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније