Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

20. 09. 2022. 18:48   >>  18:46

MAVRIĆ

"Naša zajednica da se razvija po ekološki održivom modelu"

Povodom obilježavanja 31. godišnjice proglašenja Crne Gore ekološkom državom, u organizaciji Sekretarijata za poljoprivredu, ruralni razvoj i ekologiju, danas je u zgradi Opštine Ulcinj održana kreativna radionica sa svim osnovnim školama Ulcinja. Radionica, na temu recikliranja otpada, imala je za cilj da podstakne društvenu odgovornost i veću svijest građana za život u zdravijem okruženju, u simbiozi sa prirodom.

Na otvaranju radionice, prisutnima se obratila sekretarka Sekretarijata za poljoprivredu, ruralni razvoj i ekologiju, Zećarija Sulejmanović, koja je rekla da svrha današnje radionice nije samo podizanje svijesti o važnosti očuvanja i zaštite životne sredine, već i razumijevanje toga da uz zalaganje svih nas, lokalne samouprave, škola, nevladinih organizacija, bilo u aktivnostima podizanja svijesti, bilo u akcijama čišćenja, sadnje, zaštite – svako od nas može dati svoj lični doprinos.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj, Ardijan Mavrić, koji je istakao da moramo da promovišemo i primjenjujemo reciklažu, proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, kompostiranje organskog otpada, principe cirkularne ekonomije u poslovanju preduzeća kako bi se naša zajednica razvijala po ekološki održivom modelu. To je dug, dodao je Mavrič, koji imamo prema sebi, svojoj zajednici, precima i budućim generacijama. Morama se naučiti da živimo sa prirodom, a ne od prirode dodao je Mavrić.

Današnjoj radionici prisustvovale su četiri osnovne škole koje se nalaze na teritoriji opštine Ulcinj – O.Š. “Maršal Tito”, “Boško Strugar”, “Marko Nuculović” i “Bedri Elezaga”.

Nova opština vlast poklanja veliku pažnju ekologiji. Reorganizacijom Opštine formiran je poseban Sekretarijat za ekologiju, dok se uskoro očekuje i početak rada rendžerske službe koja će se baviti zaštitom i očuvanjem zaštićenih područja u opštini Ulcinj.

Đeka Đonaj, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније