Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

B.Č.J.

02. 09. 2022. 14:20   >>  14:20

CRNA GORA I SRBIJA

Jača prekogranična saradnja u oblasti zaštite životne sredine

Ministarska ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Ana Novaković Đurović i ministarka zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović dogovorile su jaču saradnju dvije zemlje u oblasti zaštite životne sredine i saglasile da je za građane prioritet oblast upravljanja otpadom.

Novaković Đurović i Vujović sastale su se u sklopu samita lidera koji se održava kao dio inicijative "Otvoreni Balkan".

Kako se navodi u saopštenju, ministarke su tokom bilateralnog sastanka definisale oblasti saradnje i sadržaj memoranduma koji će, kako je najavljeno u saopštenju, uskoro biti potpisan. Ministarke su se saglasile da je neophodna još intenzivnija saradnja dvije zemlje u oblasti zaštite životne sredine.

Novaković Đurović je kazala da je sa koleginicom Vujović razgovarala o konkretnim oblastima saradnje i zajedničkim aktivnostima dva ministarstva.

"Naša ministarstva će aktivno sarađivati u oblasti zaštite životne sredine, a saglasile smo se da je za naše građane prioritet oblast upravljanja otpadom. U toj oblasti imamo u planu zajedničke projekte i događaje. Svakako, razmjena znanja i iskustva nam je jako važna. Vjerujemo da će saradnja naših ministarstava biti na korist građana obije države, i da ćemo značajno doprinijeti snaženju prekogranične saradnje u oblasti zaštite životne sredine", kazala je Novaković Đurović.

Ministarka Vujović je istakla važnost memoranduma.

"Ovaj dokument je važan jer će bliže definisati zajedničke aktivnosti, što će ubrzati rješavanje ključnih pitanja u ovoj oblasti koja se tiču obije države. Složile smo se da je neophodno da jačamo regionalnu saradnju i da zajedno u kontinuitetu unaprjeđujemo stanje životne sredine, jer to je od značaja za naše građane", kazala je Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније