Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

B.Č.J. [ Mina ]

04. 06. 2022. 12:45   >>  12:43

AIR MONTENEGRO

Obilježiće Svjetski dan zaštite životne

Nacionalni avio prevoznik Air Montenegro obilježiće Svjetski dan zaštite životne sredine, postavljanjem u kompaniji kutije za sakupljanje plastičnih čepova od ambalaže za reciklažu.

Iz te kompanije su kazali da će Air Montenegro pozivati putnike na svojim letovima da, ukoliko su koristili osvježenje u avionu, odvoje plastični čep od flaše.

Kako su objasnili, čepove će sakupljati kabinsko osoblje i odlagati u posebne kutije koje će biti proslijeđene organizacijama koje pomažu osobama sa hendikepom.

Na taj način će, kako su rekli, Air Montenegro biti dio akcije „Čep za hendikep“ u kojoj se za novac dobijen od reciklaže kupuje oprema osobama sa invaliditetom.

“Obilježavanje Svjetskog dana zaštite životne sredine je prilika da svi na trenutak zastanemo, preuzmemo odgovornost za okolinu i potrudimo se da učinimo mali korak ka očuvanju sredine u kojoj živimo", kazala je vršiteljka dužnosti izvršne direktorice kompanije Air Montenegro Dragana Frantov – Nikolić.

On je navela da je zagađenje i uništenje prirode globalni problem i da je zato u kompaniji Air Montenegro, od osnivanja, ideja zaštite životne sredine prisutna u svakodnevnom poslovanju.

"Plastični čepovi su na petom mjestu po zastupljenosti u svjetskom otpadu, a mi se, na ovaj način, priključujemo misiji da ovu statistiku promijenimo“, poručila je Frantov – Nikolić.

Nacionalna avio kompanija, od osnivanja, na svim letovima ketering služi u kartonskim kutijama koje su proizvedene i grafički obrađene na način da se mogu reciklirati i u daljim fazama se ponovo koristiti u industriji kartona.

Svjetski dan zaštite životne sredine obilježava se u svijetu 5. juna, s ciljem skretanja pažnje javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine.

Generalna skupština UN odredila je 5. jun, jer je tog dana održana Konferencija o zaštiti životne sredine u Stokholmu 1972. godine, koja je okupila 113 država koje su priredile zajedničku izjavu o potrebi međunarodne saradnje u cilju zaštite životne sredine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније