Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

B.B.

15. 04. 2022. 17:41 >> 17:42

SARADNJA "GREEN HOME" I AGENCIJE

Zajedno u očuvanju gornjeg toka Zete

NVO "Green Home" i Agencija za zaštitu životne sredine, potpisali su danas Memorandum o saradnji, a jedan od ciljeva je zajedničko djelovanje u očuvanju prirodnih vrijednosti gornjeg toka rijeke Zete u Crnoj Gori.

Kako naglašavaju u ovoj NVO, jedan od motiva za potpisivanje Memoranduma o saradnji je zajednički rad na projektu “Doprinos očuvanju prirodnih vrijednosti gornjeg toka rijeke Zete u Crnoj Gori” koji je podržan od "Critical Ecosystem Partnership Fund" i "Birdlife International".

"Rijeka Zeta je kategorisana kao rijeka od državnog značaja. Donji dio toka uživa status zaštićenog područja, dok je gornji dio toka pod značajnim antropogenim uticajem (ispusti otpadnih voda, deponije na obali, eksploatacija pijeska i šljunka i dr). Aktivna saradnja između NVO i Agencije će doprinijeti u realizaciji aktivnosti u pravcu poboljšanja stanja degradiranih djelova gornjeg toka rijeke Zete", navode u saopštenju.

Green Home je u proteklom periodu u saradnji sa stručnjacima iz ove oblasti, kako dodaju, uradila istraživanje makrozoobentosa – faune dna, kao i mapiranje ekoloških pritisaka na ovom području.

"U konstruktivnoj atmosferi koja je prethodila potpisivanju memoranduma, diskutovane su mogućnosti za usvajanje monitoring protokola koji su predloženi kroz pripremljena istraživanja, preduzimanje koordiniranih aktivnosti sa ciljem utvrđivanja nastale štete po životnu sredinu u ovom području, te je izražen interes i spremnosti za saradnju obje strane", naglašeno je u saopštenju NVO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније