Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

[ B.B. ]

30. 03. 2022. 10:01 >> 10:03

NVO GREEN HOME

SOS telefon za prijavljivanje nelegalnosti na gornjem toku Zete

NVO Green Home pokreće SOS telefon za prijavljivanje nelegalnih aktivnosti na gornjem toku rijeke Zete, kako bi građani mogli u svakom momentu da reaguju, prijave nelegalnu aktivnost i doprinesu zaštiti ove rijeke. Pozvali su građane da na telefon +382 67 369 184 prijave sve nelegalnosti koje primijete.

Kako navode u saopštenju, u periodu od jula do januara 2022. godine na području gornjeg toka rijeke Zete sa volonterima i partnerima radili su na mapiranju ekoloških pritisaka koji su prisutni na ovom području.

"Kako je identifikovan veliki broj nelegalnih deponija u samom koritu i na obalama rijeke, ispusti otpadnih voda, eksploatacija šljunka i pijeska, kao i mnoge druge nedozvoljene i nepoželjne aktivnosti koje se mogu spriječiti, odlučili smo da pokrenemo SOS telefon za prijavljivanje nelegalnih aktivnosti na gornjem toku rijeke Zete, kako bi građani mogli u svakom momentu da reaguju i prijave nelegalnu aktivnost. Sve prijave ćemo procesuirati prema nadležnim institucijama, ali i prema javnosti kako bi doprinijeli zaštiti i očuvanju ove rijeke", navode u saopštenju.

Pozvali su sve građane koji primijete nelegalne aktivnosti na ovoj rijeci da ih prijave na SOS broj za rijeku Zetu: +382 67 369 184.

"U narednim mjesecima Green Home će raditi na sanaciji i revitalizaciji dvije lokacije na kojima je zabilježeno prisustvo nelegalno odloženog otpada. Plan revitalizacije cijelog područja koji obuhvata 18 lokacija na kojima smo zabilježili ekološke pritiske i koji je pripremljen na bazi prikupljenih informacija, biće ponuđen nadležnim institucijama na realizaciju", napominju u toj NVO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније