Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

26. 09. 2024. 17:27 >> 17:29
1
Čitaj mi:

vlada usvojila informaciju

Grade novi studentski dom sa 230 mjesta u Podgorici

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila informaciju Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) o kupovini objekta za smještaj studenata.

Na sjednici održanoj 15. februara 2024. godine, donesen je zaključak kojim se Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija zadužuje da, u saradnji sa drugim institucijama, formira radnu grupu za pronalaženje rješenja za ovaj dugogodišnji problem.

Kako se navodi u informaciji koja je objavljena na sajtu Vlade, pritisak studenata je bio ključan pokretač ove inicijative.

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore uputio je dopis Vladi još u novembru 2023. godine, tražeći hitno rješenje zbog neadekvatnih uslova u postojećim studentskim domovima. Nakon analize situacije, Vlada je odlučila da se, pored planirane izgradnje novog studentskog doma, pokrene postupak nabavke postojećeg objekta na tržištu.

U aprilu 2024. godine, Vlada je usvojila Informaciju o dodatnim smještajnim kapacitetima za studente, a ubrzo potom, 19. jula 2024. godine, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je raspisalo ograničeni postupak javne nabavke za kupovinu prostora u Podgorici.

Na javni poziv stigla je jedna ponuda, i to od kompanije Čelebić City d.o.o, koja je ponudila objekat u Donjoj Gorici. Ponudom je predviđeno da se studenti smjeste u objekat koji raspolaže sa 110 soba, odnosno 230 kreveta. Cijena po jednom mjestu za smještaj iznosi 27.350 eura, što ukupno dovodi do iznosa od 6.290.500 eura. Nakon terenske provjere i procjene sudskog vještaka, tržišna vrijednost objekta je procijenjena na 6.305.970 eura.

Vlada je odobrila ovu ponudu u prvoj fazi postupka, a kako je kompanija Čelebić City d.o.o. odustala od prava na žalbu, sada slijedi druga faza u kojoj će se definisati rokovi i način plaćanja, nakon čega će se pristupiti potpisivanju ugovora.

Ovaj potez Vlade predstavlja važan korak ka poboljšanju uslova za studente, koji se već duže vrijeme suočavaju sa problemom nedostatka smještajnih kapaciteta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније