Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

26. 09. 2024. 15:17 >> 15:17
Čitaj mi:

ODLUKA VLADE

Za istraživačke grantove dva miliona, za trku jedrilica država daje 700.000 eura

Za organizovanje finalne etape trke brzih jedrilica “Ocean Race Europe” u Bokokotorskom zalivu država će izdvojiti 700.000 eura.

Vlada je danas donijela tu odluku i zadužila Ministarstvo finansija da iz Tekuće rezerve za ovu namjenu obezbijedi 700.000 eura.

Ukupna vrijednost Programa je 1.500.000 eura za period 2024-2027.

“Stipendija se dodjeljuje na period do tri godine, a korisnici ovog programa mogu biti student/studentkinje doktorskih studija na crnogorskim univerzitetima, koji imaju crnogorsko državljanstvo ili stalni boravak u Crnoj Gori, a koji imaju do 40 godina života i imaju minimalnu prosječnu ocjenu osam zasebno na svim nivoima studija na kojima su stekli 300 ECTS”, navodi se u saopštenju sa sjednice Vlade.

Vlada je usvojila i Program istraživačkih grantova za podsticanje izvrsnosti.

Kako navode, Glavni cilj Programa, koji se očekuje nakon kontinuiranog sprovođenja, je podizanje kapaciteta naučnoistraživačkih ustanova/timova u Crnoj Gori, kako bi se ojačala kvalitetna i održiva partnerstva na nacionalnom i međunarodnom nivou i podsticala izvrsnost, čime se doprinosi razvoju društva zasnovanog na znanju i konkurentnosti crnogorske nauke na međunarodnom nivou.

Program se oslanja na prioritete naučno-istraživačke djelatnosti utvrđene Strategijom naučnoistraživačke djelatnosti Crne Gore 2024-2028.

“Ukupna vrijednost Programa iznosi 2.100.000 eura za period 2024-2027, a iznos pojedničanog granta može biti od 200.000 do 350.000 eura po projektu za period od tri do četiri istraživačke godine. Korisnici su u obavezi da obezbijede najmanje 10% od ukupne vrijednosti projekta iz sopstvenih sredstava kao udio u sufinansiranju projekta”, saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније