Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

26. 09. 2024. 13:47 >> 13:47

Dan unutrašnjih poslova

Sistem zaštite i spašavanja na veoma visokom nivou

Sistem zaštite i spašavanja u Crnoj Gori funkcioniše na veoma visokom nivou, a Ministarstvo unutrašnjih poslova radiće na na unapređenju i opremanju svih subjekata u sistemu, poručio je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Novica Obradović.

U okviru aktivnosti u susret Danu unutrašnjih poslova, u prostorijama Direktorata za zaštitu i spašavanje održan je svečani sastanak kojem su prisustvovali predstavnici opštinskog tima Glavnog grada.

Obradović se predstavnicima opštinskih timova zahvalio na doprinosu koji su pružili u prethodnom periodu u borbi protiv prirodnih i drugih katastrofa.

“Katastrofe su intezivnije i učestalije što nas obavezuje da budemo pripremljeniji i spremniji na izazove koji su pred nama Zajednički cilj je da omogućimo građanima Crne Gore bezbrižnu i sigurnu sredinu za život i rad”, poručio je on.

Generalni direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović je ovom prilikom podsjetio na aktivnosti koje su realizovane u prethodnom periodu i naglasio da će Direktorat kao krovna institucija u sistemu kroz jačanje svojih kapaciteta, ali i kapaciteta svih na lokalnom i preduzetnom nivou, nastaviti da jača odgovor na prirodne i druge katastrofe.

Crna Gora je kroz pregovaračko poglavlje 27, odnosno podpoglavlje civilna zaštita ispunila sve zahtjeve ka članstvu u Evropskoj uniji i dobila sve pohvale sa najvećih evropskih instanci.

“Potvrda napornog rada i posvećenosti stigla je i od kancelarije UN za smanjenje rizika od katastrofa u vidu organizacije Evropskog foruma za smanjenje rizika od katastrofa koji će se održati u Budvi početkom novembra ove godine”, saopšteno je iz MUP-a.

Prisutnima je predstavljena baza podataka o rizicima i Nacionalni informacioni sistem za šumske požare, kao veoma značajan alat za sve subjekte u sistemu.

“Digitalni alati su preduslov za bolju koordinaciju i odgovor na katastrofe i prateći evropske i svjetske trendove radićemo na kreiranju i unapređenju novih i postojećih informacionih sistema, poručeno je sa sastanka”, saopšteno je iz MUP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније