Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Ana Popović, TVCG ]

08. 02. 2023. 06:52   >>  12:31 2

LINIJA KAMENARI-LEPETANE

Država može upravljati pristaništima, trajekti privatno vlasništvo

Ko će preuzeti trajekt na liniji Kamenari-Lepetane bila je tema sastanka predstavnika opština Tivat i Herceg Novi s premijerom Dritanom Abazovićem. Prvo očekuju da Vlada već na narednoj sjednici stavi van snage zaključak na osnovu kojeg kompanija Pomorski saobraćaj obavlja trajektni prevoz, a potom da se ta djelatnost reguliše zakonom.

Koncesija za trajektnu liniju Kamenari-Lepetane mogla bi biti raspisana vrlo brzo ukoliko Vlada na narednoj sjednici stavi van snage zaključak kojim se preduzeću Pomorski saobraćaj omogućava upravljanje trajektnom linijom, kazao je predsjednik tivatske opštine Željko Komnenović nakon sastanka u Vladi.

"Način na koji se obavljala ova djelatnost neće se više dešavati i sve što se radilo do sada, mora se zaboraviti, jer ova djelatnost mora biti uvedena konačno u zakonske tokove", kazao je Komnenović.

Iako se na sastanku raspravljalo o mogućim modelima upravljanja, konačna odluka nije donesena.

„Postoje razne alternative, svakako će trebati da se organizuje jedna komisija koja će ponuditi sva ta rješenja, potom da se odabere optimalno i pravično rješenje, prije svega, prema građanima Boke i onima koji prolaze kroz ovaj prostor", naveo je potpredsjednik Opštine Herceg Novi Mirko Mustur.

Jedan od prijedloga bio je i da država preuzme upravljanje zajedno s dvijema opštinama.

U Ministarstvu kapitalnih investicija su kazali za TVCG da bi u tom slučaju Vlada morala da obezbijedi plovne objekte, jer su postojeći u privatnom vlasništvu.

Država kažu jedino može preuzeti upravljanje pristaništima. A dok se ova pitanja ne riješe, sagovornici TVCG uvjeravaju da saobraćajnog zastoja neće biti.

„U krajnjem slučaju, i da ne radi trajekt, postoji put koji u ovom periodu godine nije opterećen toliko, tako da ne bi došlo do kolapsa. Zato smo u dobro vrijeme krenuli u rješavanje problema", saopštio je Mustur.

A cilj je poručuju da od ovog posla koji donosi veliki profit korist imaju građani Herceg Novog i Tivta, ali i država.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније