Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

01. 02. 2023. 14:01   >>  13:56 1

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA

MANS sjutra podnosi krivičnu prijavu protiv direktorice ASK-a

Iz MANS-a su najavili da će sjutra nadležnom tužilaštvu predati krivičnu prijavu protiv direktorice Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), Jelene Perović, zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj kako bi sebi i drugima pribavila korist.

Iz MANS-a navode da je njihov Istraživački centar otkrio da je direktorica ASK-a donijela nezakonitu odluku o raspolaganju voznim parkom te institucije tako što je sebi i svojoj pomoćnici dodijelila na stalno korišćenje (24 sata) dva putnička vozila koja su u vlasništvu Agencije.

Tvrde da je odluka donijeta suprotno vladinoj Uredbi o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u svojini Crne Gore koja propisuje koji javni funkcioneri mogu imati povlasticu stalne upotrebe vozila u državnom vlasništvu.

"To svakako nijesu direktorica ASK-a, a još manje njena pomoćnica, pa postoji osnovana sumnja da je sporna odluka donijeta sa ciljem pribavljanja nezakonite koristi. Zvanična dokumentacija je pokazala i da se vozni park Agencije, uključujući i BMW koji je Perović sebi dala na raspolaganje, koristi suprotno vladinoj Uredbi", navodi se u saopštenju MANS-a.

Iz te NVO navode i da u svom reagovanju na istraživačku priču MANS-a, predstavnici Agencije nijesu demantovali niti jednu činjenicu koju su prezentovali, niti iskoristili priliku da pruže odgovore koje su dužni da saopšte javnosti.

"To svakako ne mogu nadomjestiti nemušti pokušaji da se sumnje u još jedno kršenje zakona, stave u kontekst navodne kampanje koju MANS vodi protiv direktorice Perović. Time se dodatno unižava ionako poljuljani kredibilitet institucije koja bi trebala da bude prva linija odbrane od korupcije i kršenja zakona, posebno kada su u pitanju javni funckioneri", navodi se u saopštenju MANS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније