Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

01. 02. 2023. 12:53 >> 12:48
3

ASK

Registarske oznake promijenjene zbog prirode posla

Reagujući na tvrdnje MANS-a da je direktoriva Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović nezakonito prisvojila službeni BMW iz ASK-a su kazali da su registarske oznake promijenjene zbog prirode posla i zakonskih nadležnosti koje ta institucija ima. Iz ASK-a navode i da je iz obraćanja MANS-a očigledno da se kretanje direktorice ASK prati i nezakonito snima, pa je, kako su kazali, razumljiva bojazan za njenu bezbjednost, o čemu namjeravaju da obavijese nadležne institucije.

Iz ASK-a u reagovanju navode da MANS već dvije i po godine vodi beskrupuloznu kampanju protiv direktorice Agencije za sprječavanje korupcije Jelene Perović a najnoviju tvrdnju o nezakonitom prisvajanju službenog automobila navivaju prozirnim pokušajem bacanja pijeska u oči.

"Cilj je očit: predstaviti direktoricu nedostojnom funkcije koju obavlja, kako bi se to iskoristilo kao tobožnji argument u radu nezakonito obrazovane radne grupe za izmjenu Zakona o sprječavanju korupcije, u kojoj je zastupljena i ova NVO, a koja se nekim slučajem sastaje baš danas. Upravo kroz aktivnosti te radne grupe i najavljene izmjene Zakona, MANS želi da, sa političkim partnerima, upodobi Agenciju svojim potrebama, bira kadrove u njoj i pretvori je u oruđe za ostvarivanju sopstvenih interesa", navode iz ASK-a.

Tačno je, kažu, da ASK ima određeni broj službenih automobila bez registarskih oznaka CG ili MN, i to je, kako su kazali, jedna od rijetkih vjerno prenesenih činjenica u pamfletu MANS-a.

"Razlog za takav postupak je logičan: regitarske oznake su promijenjene zbog prirode posla i zakonskih nadležnosti koje naša institucija ima", kazali su.

Tvrde da je odluka kojom se direktorici i pomoćnici direktorice dodjeljuju na stalnu upotrebu službena vozila donijeta na osnovu "Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u Agenciji za sprječavanje korupcije" i kako su kazali u potpunosti je zakonita i u skladu sa članom 7 tog propisa i članom 5 i 12 "Uredbe o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u svojini Crne Gore".

Korišćenje službenih automobila je, kažu, tehnička stvar.

"Na kraju, s obzirom na to da je iz obraćanja MANS-a očigledno da se kretanje direktorice ASK prati i nezakonito snima, razumljiva je bojazan za njenu bezbjednost, o čemu namjeravamo da obavijestimo nadležne institucije", zaključuju iz ASK-a.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније