Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

31. 01. 2023. 13:31 >> 13:25

MINISTARSTVO PRAVDE

Algoritam za slučajni odabir predmeta stečajnim upravnicima od 18. januara

Ministarstvo pravde je sprovelo postupak licenciranja stečajnih upravnika i izdalo licence za rad za 73 osobe. Kako su obavijestili, u okviru pravosudnog informacionog sistema kreiran je algoritam za slučajnu dodjelu predmeta stečajnim upravnicima i počev od 18. januara 2023. godine počeće da se primjenjuje.

Kako navode u Ministarstvu, u saradnji sa kolegama iz Sekretarijata Sudskog savjeta i uz njihovu punu podršku, u okviru pravosudnog informacionog sistema kreiran je algoritam za slučajnu dodjelu predmeta i počev od 18. januara 2023. godine izbor stečajnih upravnika u jedinom privrednom sudu u Crnoj Gori vrši se metodom slučajnog odabira iz registra licenciranih stečajnih upravnika.

"Reformski proces, koji se pokazao kao izuzetno složen i zahtjevan, konačno ima svoj epilog u vidu objektivnog izbora stečajnog upravnika u svakom pojedinom stečajnom predmetu bez izuzetka i bez uticaja ljudskog faktora, te ravnomjernoj zastupljenosti bez privilegija. Time se isključuje svaki vid selektivnosti i mogućih zloupotreba koje su, nažalost, u prethodnim godinama bile prisutne", navode u saopštenju.

Kako dodaju, osobe koje su dobile licence upisane su u registar licenciranih stečajnih upravnika, koji je Ministarstvo pravde uspostavilo u prethodnom periodu, shodno obavezi utvrđenoj članom 208 Zakona o stečaju. Postupajući po podnijetim zahtjevima stečajnih upravnika, koji su bili upisani na listu stečajnih upravnika i koji su u prethodnoj godini položili ispit provjere znanja, Ministarstvo pravde je sprovelo postupak licenciranja.

"Kontinuirana posvećenost unaprjeđenju zakonskih rješenja okosnica su proaktivnog djelovanja Ministarstva pravde i ciljana aktivnost koja omogućava kvalitativnu nadgradnju čiji rezultati mogu biti pozitivno mjerljivi", poručuju u Ministarstvu pravde.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније