Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 01. 2023. 14:29 >> 14:24

ODBOR ZA ZDRAVSTVO

Prihvaćene inicijative Mugoše o održavanju saslušanja u parlamentu

Skupštinski odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje prihvatio je inicijative poslanika Socijaldemokrata, Borisa Mugoše, o održavanju dva skupštinaka saslušanja.

Prvo se, kako su kazali iz SD-a, odnosi na problematiku obuhvata djece vakcinisane MMR vakcinom.

"Naime, prema informacijama sa relevantnih zdravstvenih adresa obuhvat djece vakcinisane MMR vakcinom najniži je od 1994. godine kada je u Crnoj Gori uvedena imunizacija protiv malih boginja, zauški i rubeole, ali i u poređenju sa državama na svjetskom nivou", navode iz partije.

Takođe, iz SD-a ukazuju i na dodatnu kompleksnost situacije zbog dešavanja u susjedstvu i potencijalnog importovanja malih boginja.

Drugo saslušanje se odnosi na izradu novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti, sa posebnom osvrtom na problematiku dopunskog rada zdravstvenih radnika.

"Poslanik i potpredsjednik SD-a je ukazao na izuzetnu važnost tematike zdravstvene zaštite koja je predmet navedenog zakona. Ova tema već izvjesno vrijeme zaokupira pažnju stručne i laičke javnosti, zbog čega je potrebno u susret utvrđivanju navedenog Zakona na Vladi održati raspravu po ovom pitanju i na nadležnom skupštinskom odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније