Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

23. 01. 2023. 07:48   >>  18:48 2

DOM ZDRAVLjA PODGORICA

Tokom vikenda MMR-om vakcinisano skoro 230 djece

Tokom vanredne vakcinacije tokom vikenda u podgoričkom Domu zdravlja MMR vakcinu primilo skoro 230 djece.

Dom zdravlja Podgorica (DZPG) organizovao je tokom vikenda vanrednu vakcinaciju MMR vakcinom u Domu zdravlja (DZ) Stara Varoš.

Dr Snežana Šebek saopštila je za TVCG da je vakcinacija bila uspješna i da je prvog dana 138 djece vakcinisano, a drugog dana 91 dijete.

“To je prilično veliki odziv i mi smo zadovoljni”, saopštila je dr Šebek.

Iz DZPG su podsjetili da je vakcinacija MMR vakcinom obavezna.

Oni su kazali da rizik inficiranja virusom morbila imaju osobe koje nijesu preležale male boginje ili nijesu vakcinisane protiv njih.

“Morbili se uglavnom smatraju bolešću dječjeg uzrasta, ali se mogu javiti u bilo kom životnom dobu, kod nevakcinisanih i osjetljivih osoba”, upozorili su iz DZPG.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније