Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me [ primorski.me ]

22. 01. 2023. 17:09   >>  17:04

SAOBRAĆAJ U PREKIDU

Putnici noć proveli u vagonima bez grijanja

Na pruzi Bar –Bijelo Polje kolaps. Putnici su satima čekali na niskim temperaturama bez grijanja, a na stanici Lutovo prenoćili u lokalnom vozu, čekajući da se otklone kvarovi. Brzi voz koji je sinoć krenuo iz Beograda nije mogao proći do Bara pa je oko 200 putnika iz Mojkovca krenulo autobusima jutros oko 10 časova. Prema saznanjima Primorskog portala, saobraćaj na pruzi je u prekidu zbog pokidanih mreža između Mojkovca i Kolašina. Takođe, stablo je palo na prugu ali su ga radnici nakon dva sata uklonili.   

Šta je preživjela od sinoć kad je krenula iz Mojkovca za Bar ispričala je za Primorski portal Baranka Tamara koja je redakciji poslala i fotografije.                       

"Sinoć oko 20 časova došla sam na željezničku stanicu u Mojkovac sa namjerom da krenem za Bar. Lokalni voz nije stigao u stanicu. Navodno dvije stanice prije Mojkovca vratio se u Bijelo Polje. Čekali smo. Na informacijama nisu mogli ništa precizno da nam kažu, da li će voz  krenuti, ili neće. Vratila sam se kod kćerke. Jutros sam ponovo došla na željezničku  stanicu u Mojkovcu. U sedam sati, ušla u brzi voz  iz Beograda. Košmar se nastavio. Voz je tri sata stajao u stanici. Smrzli smo se. U vozu je bilo oko 200 putnika među kojima mnogo i djece. Gladni, smrznuti. Oko deset časova stigli su autobusi i krenuli smo prema Podgorici i Baru", ispričala je Tamara iz Bara.

Ogorčena žena ističe da je još teže bilo nemoćnim putnicima koji su putovali iz drugih gradova – smrznuti, gladni.

Tamara je planirala sinoć da stigne iz Mojkovca u Bar oko 22 časa. Međutim, njeno putovanje na relaciji od oko 130 kilometara koje je planirao da traje oko dva sata, odužilo se na preko 15 sati.

Dok su čekali da krenu, navodi Tamara, čuli su da je drugi lokalni voz  u stanici Lutovu  "prenoćio“ sa sve putnicima koji su se smrzli. Jutros su ih odvezli autobusima.

U Mojkovcu je jako hladno, snijeg. Provesti i kratko vrijeme na niskim temperaturama u vozu bez grijanja je veoma neprijatno, cijelu noć u vagonima je zaista katastrofa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније