Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

14. 12. 2022. 16:07 >> 16:04

ČESTITKA ĐUKANOVIĆA

"Unija poslodavaca značajna za savladavanje brojnih izazova"

Predsjednik Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 20 godina od osnivanja Unije poslodavaca Crne Gore. Poručio je da Crnu Goru u narednom periodu čekaju brojni izazovi, i da u tom procesu Unija poslodavaca može imati značajnu ulogu.

Kako je kazao, kao društvo opredijelili smo se za evropski sistem vrijednosti i zato strpljivo i uporno gradili poslovni ambijent, regulativu i politike koji utiču na razvoj biznisa, ali i pravljenje balansa između poslodavaca i zaposlenih.

"Ostvarili smo značajan napredak u ekonomskom razvoju, iako ostaje činjenica da se u tom procesu svi nijesu snašli na isti način. Znamo da nas u narednom periodu čekaju brojni izazovi koje moramo savladati. Politička stabilnost je pretpostavka vraćanja naše ekonomije i našeg društva na put stabilnog razvoja. Jedan od izazova je promišljanje o dugoročnom i održivom razvoju Crne Gore, te doprinosu poslodavaca povećanju nivoa obrazovanja i praktično upotrebljivih znanja i vještina kod zaposlenih. U tom procesu Unija poslodavaca Crne Gore može imati značajnu ulogu", navodi se u čestitki.

Ističe da ne manje važan izazov je i jačanje povjerenja između zaposlenih, poslodavaca i države.

"Ovaj će proces ići brže ako se brže suočimo sa činjenicama i dokazima, a ubjeđenja i dogme ostavimo za nama. Zato i jubileji poput današnjeg predstavljaju lijepu priliku da se prisjetimo svih pregalaca koji su svoje znanje i umijeće nedvosmisleno ugrađivali u temelje Unije poslodavaca Crne Gore, ali i Crne Gore. Siguran sam da i njihov doprinos adekvatno vrednujete i cijenite. U uvjerenju da ćete ispuniti ciljeve koji vode ka ostvarenju misije i vizije Vaše organizacije, želim Vam mnogo uspjeha u daljem radu", naglasio je Đukanović u čestitki.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније