Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б. [ PR centar ]

09. 12. 2022. 19:01   >>  18:59

GRGUROVIĆ

"Pred Danilovgradom zahtjevan period, ali imamo snage za izazove"

Danilovgrad ima snage da se odupre svim izazovima i zna gdje mu je mjesto u budućnosti, poručio je prvi čovjek tog grada Aleksandar Grgurović, navodeći da će mu najveća satisfakcija biti zadovoljan građanin.

On je, na svečanoj sjednici Skupštine opštine povodom 9. decembra Dana oslobođenja Danilovgrada, kazao da posao predsjednika Opštine i lokalne samouprave nije samo upravljanje gradom i rješavanje problema svoje sredine, već podarazumijeva i strateško planiranje dugoročnog razvoja i usmjeravanje prema budućnosti.

Prema njegovim riječima, lokalnoj samoupravi predstoji veoma zahtjev period.

"Period u kojem zajedničkim snagama, uzajamnim poštovanjem i podržavanjem moramo uraditi mnogo, a sve za ostavrivanje zajedničkog cilja - stvaranje Danilovgrada, kao grada jednakih šansi za sve. Danilovgrad će ići naprijed krupnim i velikim koracima, a tome možemo doprinijeti svi mi, bez obzira na političku orjentisanost. Danilovgrad će konačno prepoznati najbolje među nama", poručio je Grgurović.

Poručio je da je započeta nova stranica u razvoju opštine.

"Radićemo na razvijanju svakog segmenta društvenog života. Najveća nagrada i satisfakcija će mi biti zadovoljan građanin", istakao je Grgurović.

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković, kazao je da ovu svečanu sjednicu organizuju u tranziciji vlasti, poručujući da im je namjera da za svaku narednu program i sadržaj budu bogatiji i dinamičniji.

"Trudili smo se da uspješno u najkraće vrijeme i sa najmanjim brojem radnih dana organizujemo današnju svečanost i zaista sam ponosan na novo rukovodstvo opštine koje je pokazalo da hoće, može i umije", rekao je Đoković.

Najavio je da će Devetodecembarska nagrada koja se dodjeljuje svake treće godine biti dodijeljena u 2023. umjesto u ovoj godini, pojašnjavajući da kratkoća vremena nije dozvoljavala formiranje odbora za dodjelu nagrade čiji rad mora biti 30 dana.

"Od ovogodišnjeg praznika okrećemo novu stranicu u istoriji našeg grada. Kao novi predsjednik Skupštine Opštine potrudiću se da iza nas ostanu dobra dijela i i bolji i ljepši Danilovgrad", istakao je Đoković.

Rekao je da u lokalnoj samoupravi žele da od Danilovgrada načine moderan grad, da iskoriste sve njegove prirodne, istorijske, kulturne i ljudske potencijale i resurse.

"Takođe ćemo se povezati sa drugim opštinama, sa sličnim gradovima u regionu, kako bismo razmijenili iskustva", kazao je Đoković.

Poručio je da će se, kao predsjednik Skupštine, truditi zajedno sa ostalim odbornicima da doprinose privrednom povezivanju.

"Prioritet nam je da mladi i obrazovani Danilovgrađani ostanu u svom gradu, da im damo dovoljno razloga da ovdje grade svoj porodični i profesionalni život", rekao je Đoković.

Istakao je da će ova opštinska vlast podjednako gledati na sve svoje sugrađane i biti otvorena za probleme svih žitelja naše opštine.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenca na spomenik palim borcima u drugom svjetskom ratu na istoimenom trgu. Ovaj čin obavili su predsjednik UBNOR – a i antifašista Danilovgrada Budimir Brajović, komandant kasarne "Milovan Šaranović", potpukovnik Miloš Gačević te predsjednik opštine Aleksandar Grgurović i predsjednik SO Velimir Đoković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније