Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

09. 12. 2022. 17:45 >> 17:47

VOJINOVIĆ-KUN

Jačanje saradnje u oblastima visokog obrazovanja

Ministar prosvjete Miomir Vojinović, sastao se sa Nj. E. Fan Kunom, ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori. Kun je posebno istakao saradnju sa Crnom Gorom i snažnu emociju koju je njegova generacija osjećala prema ovim prostorima, a koja je prisutna i danas, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Kako se u saopštenju navodi,  u razgovoru sa ambasadorom Fan Kunom,  Vojinović je istakao dosadašnju saradnju u oblasti obrazovanja između Crne Gore i Kine, donaciju računarske opreme iz 2010. godine, kao i donaciju Ambasade NR Kine od 50 hiljada eura za rekonstrukciju postojećih prostorija JU OŠ „Štampar Makarije“ koja je dobila dodatni školski objekat i unaprijedila prostorne kapacitete za realizaciju nastave.

Govoreći o tradicionalno dobrim odnosima između NR Kine i država regiona, ambasador Kun je posebno istakao saradnju sa Crnom Gorom i snažnu emociju koju je njegova generacija osjećala prema ovim prostorima, a koja je prisutna i danas.

Ambasador je podvukao da Crna Gora ima komparativnu prednost u smislu razvojnih mogućnosti koje su Kinezima prijemčive. Postoji snažna želja za jačanjem dosadašnje saradnje u sektorima visokog obrazovanja, energetike i visoke tehnologije.

Vojinović je izrazio spremnost da se finalizuju i potpišu Sporazum o saradnji u prosvjeti između Ministarstva prosvjete Crne Gore i Ministarstva obrazovanja Narodne Republike Kine i Sporazum između Ministarstva prosvjete Crne Gore i Ministarstva obrazovanja NR Kine o međusobnom priznavanju visokoobrazovnih isprava, kako bi se stekle pretpostavke za produbljivanje dosadašnje uspješne saradnje, zaključuje se u saopštenju Ministarstva prosvjete. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније