Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

29. 11. 2022. 08:31 >> 08:28

IKOVIĆ

Dok traje igra gluvih telefon investitor nastavlja da prekopava Trg

Inspekcija još nije stopirala radove na Trgu u Danilovgradu, kazao je odbornik Preokreta u opštini Danilovgrad Vuk Iković i poručio da će se protiv gradnje boriti i protestima i svim pravnim mehanizmima.

Građevinska inspekcija je, kaže Iković, izašla na teren i zaključila da nema građevinskih radova.

"To se uvijek dešava kada najavimo protest ili dolazak inspekcije. Da investitor radi u skladu sa zakonom ne bi se sakrivao od inspekcije i od građana. Zamolili smo građevinsku inspekciju da nam dostavi zapisnik sa terena ali su nam kazali da moramo da im se službeno obratimo. Građevinska inspekcija će se obratiti nadzoru tako da igra gluvih telefona i dalje traje dok investitor nastavlja da prekopava i potkopava Trg i centar grada", kazao je Iković.

On u saopštenju navodi i da elektroenergetski inspektor nije mogao da izađe danas na teren jer je imao zakazanu obuku, dok prošle sedmice nije imao službeno vozilo, a i kada je vozilo stiglo nije imalo goriva. U međuvremenu, dodaje, inspektor čeka izvještaj CEDIS-a koji nemaju obavezu da mu odgovore.

"Nije prvi put da mi završavamo posao institucija i da ih molimo da jedni drugima odgovore na dopise i da izađu na lice mjesta da bi svojim očima vidjeli što se čini od našeg prostora. Uspjeli smo da sačuvamo gradsko izvorište od izgradnje groblja i Landžu od postrojenja za otpadne vode, isto tako ćemo sačuvati i Trg. Zato nastavljamo sa protestima i svim pravnim mehanizmima. Ako inspekcija ne zaustavi radove zaustavićemo ih mi jer Trg je naša imovina i dobro znamo da je protivzakonito prodata", navodi se u saopštenju.

Iković podsjeća da je Opština Danilovgrad prodala dio Trga golootčkih žrtava privatniku.

"Nakon toga je ovaj dio Trga urbanističkim planom dobio status građevinske parcele i na njoj je započeta izgradnja poslovne zgrade prije 15 dana. Odmah nakon toga smo obavijestili građevinsku i elektroenergetsku inspekciju. Insistiramo na urgentnosti jer su već prvog dana radova pokidane kanalizacione i vodovodne cijevi. Nakon toga je došlo do otkopavanja glavnog elektrokabla da bi iste večeri centar grada bio bez struje u trajanju oko dva sata. Ovaj kabal i dalje nije izmješten i predstavlja opasnost i za radnike i za prolaznike. Privatna gradnja na glavnim gradskim trgovima nije prihvatljiva jer nije od javnog interesa bez obzira da li su ispunjene sve procedure", kazao je Iković.

Poručuje da Danilovgrađani ne pristaju na nastavak privatizacije javnog dobra.

"Ne želimo blokadu glavnog ulaza u pijacu i odbijamo pretvaranje trga u kafansku baštu. Zato tražimo da se Trg proširi, a ne suzi, tražimo da se na trgu održavaju gradske manifestacije, gdje ćemo slaviti naše pobjede", zaključio je Iković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније