Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј./Н.М.

25. 11. 2022. 11:43   >>  12:15 1

PORUČENO SA PROTESTA

Blokade dok se ne nađe rješenje za Bolnicu Meljine

Protestovaćemo i radnim i neradnim danima i blokirati sve što se može blokirati dok se ne nađe rješenje za Bolnicu Meljine i ona ne uđe u sistem javnog zdravstva, poručio je predsjednik Skupštine opštine Herveg Novi Ivan Otović.

Predstavnici lokalne zakonodavne i izvršne vlasti u Herceg Novom zajedno sa građanima u 11 sati blokirali su Granični prelaz Debeli brijeg, kako bi poslali poruku da Herceg Novi i njegovi građani neće dozvoliti zatvaranje Bolnice Meljine. Opština Herceg Novi najavila je da će blokada trajati dva sata.Otović je poručio da današnji protest nije blokada upozorenja, već jasna poruka Vladi Crne Gore da mora naći način da pomogne Bolnici Meljine."Prvi put smo se okupili prije skoro tri sedmice, u međuvremenu nije se mnogo toga promjenilo. Lokalna samouprava, zajedno sa predstavnicima Bolnice, uložila je ogroman napor da dođe do poboljšanja statusa ove zdravstvene ustanove, da čujemo iz Podgorice to rješenje. Na žalost, to nismo čuli. Zbog toga smo prinuđeni da danas ponovo blokiramo granični prelaz Debeli brijeg. Blokiraćemo sve dok ne čujemo to rješenje i dok se to rješenje ne sprovede u djelo. Želimo da poručimo da ćemo protestovati i radnim i neradnim danima, blokirati sve što se može blokirati dok se ne spasi Bolnica Meljine i dok ona ne uđe u sistem javnog zdravstva Crne Gore", kazao je Otović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније