Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

25. 11. 2022. 10:28   >>  11:31

RUDOVIĆ

"Rezultati Javnog servisa raduju svakog ko želi dobro Crnoj Gori"

Rezultati Javnog servisa raduju svakog ko želi dobro Crnoj Gori, kazao je v.d. generalnog direktora Direktorata za medije Neđeljko Rudović . On je, komentarišući novo istraživanje po kom je RTCG izjednačena po povjerenju gledalaca sa konkurencijom, kazao je da konačno imamo javni servis u koji građani imaju povjerenja.

Radio i Televizija Crne Gore (RTCG) zauzima prvo mjesto po učestalosti i omiljenosti kod građana Crne Gore, pokazali su podaci Agencije za istraživanje javnog mnjenja Damar plus. Po tim podacima, Televizija Crne Gore (TVCG) i TV Vijesti dijele prvo mjesto sa 27 odsto povjerenja.

“Poslije dužeg perioda, konačno smo došli u situaciju koja je od javnog interesa, a to je da imamo Javni servis u koji građani imaju povjerenja, medij koji nije prepoznat kao glasilo određene političke grupacije, nevažno koje i to je upravo puni smisao javnog servisa”, kazao je Neđeljko Rudović u emisiji Link Radija Crne Gore.

On je napomenuo da javni servis postoji da u ime građana otvara teme koje su važne za naše živote i našu svakodnevicu.

“U tom pogledu, naravno da ovi rezultati raduju svakoga ko želi dobro Crnoj Gori, a dobro Crnoj Gori može biti uz profesionalne medije. Oni su čuvari Crne Gore”, rekao je on.

Napominje da se u izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore navodi da se javni servis mijenja na bolje.

“To je vrlo važno i bitno je obezbijediti uslove da se taj trend nastavi i da bude nezaustavljiv”, smatra Rudović.

Razlog je to što je javni servis primjer svim ostalim medijima.
“Svjedoci smo da su najbolnije teme koje su otvorene u prethodnim decenijama objavljene na privatnim medijima. Javni servis ne treba da čuva bilo koga, on je tu da otvori svoja vrata za sve one koji imaju šta da kažu i da se pokaže u pravom svjetlu šta je današnja Crna Gora da promoviše ono što nam nedostaje, da traži odgovore na pitanja”, rekao je Rudović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније