Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

22. 11. 2022. 23:33   >>  23:43

BRĐANIN

"UP kontinuirano sarađuje sa bezbjednosnim službama Španije"

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, sastao se danas sa Fani Nikolas Martinez, španskim policijskim atašeom sa sjedištem u Beogradu, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako se u saopštenju navodi, sagovornici su u razgovoru istakli značaj prijateljskih odnosa dvije zemlje, kao i sve intenzivniju saradnju koju crnogorska policija gradi sa Kraljevinom Španijom na operativnom nivou.

Na sastanku je, navodi se u saopštenju, riječi bilo o učešću Uprave policije u projektu koji vodi Nacionalna policija Kraljevine Španije i kojem će se crnogorska policija pridružiti na poziv španskih partnera.

"Uprava policije kontinuirano sarađuje sa bezbjednosnim službama Kraljevine Španije, s fokusom na sprovođenje zajedničkih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, otkrivanju i procesuiranju organizovanih kriminalnih grupa koje potiču iz Crne Gore, suzbijanju međunarodnog krijumčarenja narkotika i drugih inkriminisanih radnji, konstatovano je na sastanku", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije ističu da ostvaruju intezivnu komunikaciju sa NCB Interpol-om Madrid, sa Nacionalnom jedinicom Europola Španije, kao i sa FAST jedinicom Španije, te dobru i partnersku saradnju u oblasti borbe protiv krijumčarenja droga, sprovođenjem konkretnih međunarodnih istraga u kojima crnogorska policija daje važan doprinos.

Direktor je u završnici sastanka naglasio spremnost Uprave policije da ostane partner spreman i otvoren za dalju saradnju, uz uvjerenje da će ista u periodu pred nama biti znatno intenzivnija, te se zahvalio na spremnosti španskih partnera da podrže prioritete Uprave policije za budući period, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније