Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

18. 11. 2022. 10:48 >> 11:04

PRIJEM VJERSKIH VELIKODOSTOJNIKA U KOTORU

I buduće generacije da žive u zajedništvu

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić u susret Danu opštine Kotor, Aranđelovdanu i Gospi od zdravlja, primio je vjerske velikodostojnike: arhijerejskog namjesnika kotorsko-tivatskog protojereja Nemanju Krivokapića, starješinu hrama crkve Svetog Nikole don Roberta Tonsatija, kancelara Kotorske biskupije i Meha efendiju Martinovića, kao i glavnog imama za Boku kotorsku i Budvu.

Prijemu su prisustvovali i predsjednica Skupštine opštine Kotor Maja Mršulja i potpredsjednici Opštine, Siniša Kovačević i Nebojša Ševaljević.

U ovom već tradicionalnom susretu i prijateljskoj atmosferi istaknut je značaj multikonfesionalnosti i multikulturalnosti koju Kotor baštini kroz istoriju. Kotor je grad sloge i vrijednovanja različitosti, pa je tako i ove godine glavna poruka koja je poslata sa sastanka da treba ostati postojan i istrajan u tome da i buduće generacije nastave da žive u zajedništvu okrenuti jedni drugima”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine, Vladimira Jokića.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније