Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Драгана Лалевић, ТВЦГ/ Б.Б.

14. 11. 2022. 11:30 >> 11:30

GRAĐANI NEZADOVOLjNI

"U Danilovgradu protest, neće poslovnu zgradu na trgu"

Na danilovgradskom trgu organizovan je danas protest građana, predvođenih članovima Pokreta Preokret, zbog namjere da se na dijelu trga koji je Opština prodala, gradi poslovni objekat. Kako je kazao nosilac liste Preokret Vuk Iković, time će se smanjiti javna površina u samom centru koja je potrebna svim građanima, a i naružiti ambijent.

"Time bi se smanjio trg značajno, a ujedno i naružio prostor. Otežale bi se sve gradske djelatnosti i trg ne bi bio trg, jer glavi cilj je da se građani tu okupljaju i druže. Koja je funkcija gradskog rukovodsta, da unapređuje javni prostor ili da upravalja njime na štetu građana", pita se Iković.

Kaže da je ovo incident ne samo za Crnu Goru, nego i za Evropu, ali nešto što je incident u svijetu kod nas je svakodnevnica.

"Ova zgrada čak i da bude u funkciji obavljanja neke društvene djelatnosti, pitanje je koliko joj je mjesto ovdje. Na tabli samo stoji da je poslovni objekat i mi ne znamo da li je kafana, hotel ili skladište. Ograde su postavljene, i to na trgu, na na parceli koja je prodata, čime je već povrijeđen naš prostor, a kad krenu radovi pijaca i građani koji žive u okolnim zgradama imaće problema. Prolaz građanima do pijace i autobuske stanice biće otežan i moraće dužim putem do tih lokacija", objašnjava iković.

Pokret Preokret, kako je kazao, se nije obraćao Opštini do sada, ali o ovom se već pričalo ranije i pojedini su građani pisali nadležnom sekretarijatu, ali nijesu dobili odgovor ili su dobili odgovor da sekretarijat za urbanizam nije nadležan i ne zna o čemu se ovdje radi.

"Ako neko prima platu i bavi se uređenjem javnih površina, a on vam kaže da nije nadležan, jasno je u kakvoj smo situaciji. Pozivamo sve, pa i te službenike u Opštini, da nam se pridruže u protestu i da učinimo sve da trg ostane trg", kazao je Iković napominjući da će novi protest organizovati u petak.

Napominje da niko nema ništa lično protiv investitora, već samo žele trg da koriste kao i do sada i da bude prostor i proširen i oplemenjen sa još sadržaja na korist građana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније