Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

13. 11. 2022. 17:44   >>  17:44 9

MANDIĆ ČESTITAO PRAZNIK

"Da je CG podarila samo Njegoša, učinila je i previše za istoriju"

Ono što je Njegoš uradio za Crnu Goru i za sve nas, predstavlja najbolju narodnu promociju kulture, pismenosti i duhovnosti za sva vremena, poručio je jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić. On je čestitao Njegošev dan, važan datum koji je, kako navodi, zasluženo postao državni praznik kulture.

"Njegova vidovitost misli premaša današnjeg čovjeka. Da je Crna Gora podarila srpstvu samo Njegoša, a dala je mnoge velikane, učinila je i previše za svoju istoriju", naveo je Mandić.

Istakao je i da se moramo odužiti "gorostasu koji je istovremeno bio poglavar naroda, duhovni pastir i pjevač narodne slave i junaštva".

"Dugo je Njegoš srozavan od prošle vlasti jer su se bojali njega i njegovog djela. On je sudbinu naroda osjećao kao svoj lični doživljaj, kroz vaseljensku borbu protiv Zla, gdje istrajnošću Dobro uvijek pobjeđuje. Ta zavjetna misao nas i dalje opominje", zaključuje Mandić.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније